CHP'li Altay: Erdoğan'a darbe yapılırsa AKP'den önce biz göğsümüzü siper ederiz

CHP'li Altay: Erdoğan'a darbe yapılırsa AKP'den önce biz göğsümüzü siper ederiz
Son günlerde AKP'nin gündeme taşıdığı 'darbe' iddialarını değerlendiren CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, 'Erdoğan'ı oradan indirecek bir tank, top henüz icat edilmemiştir' dedi.

Meclis'te düzenlediği basın toplantısıyla AKP'ye yakın medyanın ve köşe yazarlarının gündeme taşıdığı 'yeni darbe' tartışmalarına değinen CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, olası bir darbeye herkesten önce CHP'nin karşı duracağını söyledi.

'ERDOĞAN ORADAN DARBEYLE DEĞİL SANDIK MARİFETİYLE İNECEK'

Konuşmasına, "Bundan sonra kimse ama kimse, ne asker ne sivil, kimse darbe yapmayı aklından bile geçirmesin" sözleriyle başlayan Altay, "Recep Tayyip Erdoğan bir darbeyle oradan inmeyecektir, inemez. Böyle bir şeye tevessül edilirse Erdoğan’dan ve AK Parti’den önce Cumhuriyet Halk Partisi o girişim karşısında görevini yapar. Göğsünü siper eder. Elbet Erdoğan oradan inecek. İnşallah çok kısa bir sürede yapılmasını beklediğim seçimlerde sandık marifetiyle Recep Tayyip Erdoğan oradan inecek. Ama Cumhuriyet Halk Partisi’nin varlığında, Erdoğan’ı, daha doğrusu seçilmiş Cumhurbaşkanını kimse oradan indiremez. Buna gücü yetecek bir tank, top henüz icat edilmemiştir" dedi.

'KAVALA'NIN GÖZALTI KARARI ERDOĞAN'IN TALİMATIYLA SARAY YARGISI TARAFINDAN ALINDI'

Gezi Davası'nda verilen beraat ve tahliye kararlarının ardından Osman Kavala hakkında, 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin yürütülen bir başka soruşturmada 'Anayasal Düzeni Bozmaya Teşebbüs' suçlamasıyla verilen gözaltı kararıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan CHP Grup Başkanvekili Altay, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nı eleştirdi. Kararın Erdoğan'ın talimatıyla saray yargısı tarafından alındığını belirten Altay, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısına seslendi:

"Biraz inandırıcı ol. Bari bunu mahkemeden 2 gün önce yapsaydın. Bu mahkemeden beraat kararı çıkmasaydı İstanbul Cumhuriyet Savcısı Osman Kavala’yı 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili bir soruşturmaya dahil edecek miydi etmeyecek miydi? Dahildiyse bugüne kadar bizim niye haberimiz yok? Dahildiyse bugüne kadar bu kapsamda hiç duruşma yapılmadı mı? Bundan sebep Kavala’yla ilgili alınmış bir tutuklama kararı var mı? Yok. Ama talimat var. Ne var? Bazı manevralarla beraat ettirildiler diyor. Kim diyor? Sayın Erdoğan diyor. Dün sözcüsü, mahkeme kararı demişti. Bugün Erdoğan manevra diyor. Bu mahkeme kararına manevra derseniz, ‘Ben de ileride bir gün HSYK Başkanvekili olurum’ umudunu taşıyan çok sayıda savcı harekete geçer. Ve bunu bir talimat gibi algılar. Nitekim öyle olmuştur. Sayın Kavala’nın gözaltı kararı Erdoğan’ın talimatıyla saray yargısı tarafından alınmıştır. Hiçbir hukuki yanı yoktur." (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar