CHP’Li Sarıbal’dan gübre diye 'mermer tozu' satan TAHAP hakkında soruşturma açılması için çağrı

CHP’Li Sarıbal’dan gübre diye 'mermer tozu' satan TAHAP hakkında soruşturma açılması için çağrı
CHP'li Sarıbal, Rize'de çay üreticilere gübre diye ‘mermer tozu’ satan TAHAP hakkında soruşturma açılması için yetkilileri göreve çağırdı.

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Rize'de çay üreticilere gübre diye ‘mermer tozu’ satan Türkiye Tarım Hayvancılık ve Arıcılık Federasyonu (TAHAP) hakkında soruşturma açılması için yetkilileri göreve çağırdı. Sarıbal, "Bu kurum, sahte gübre dağıtıyor, sonra özür diliyor. Bu ülkede hukuk, adalet, hâkim ve savcılar nerede? Bu gübreler nerede üretildi? Ne kadar dağıtıldı? Başka illere gönderildi mi? Bunlarla ilgili derhal ve acilen bir soruşturma yapılması gerekmektedir" dedi.

TAHAP’ın Rize’deki çay öreticilerine ‘ucuz gübre’ diye ‘mermer tozu’ sattığı ortaya çıkmış, üreticiler bu duruma tepki göstermişti.

Türkiye Arıcılar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Kazım Doğan, "Bunların arkasında milletvekilleri var. Bazı milletvekilleri ve bakanlar bu kişilerle resim veriyorlardı. Bu kişiler, bin 500 üyeleri varken ve bunların hepsi de arıcı değilken (kovan başına) 35-40 kilogram civarında şeker aldılar" demişti.

SARIBAL: DERHAL SORUŞTURMA AÇIN

CHP’nin tarım politikalarından sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı Sarıbal ise ANKA Haber Ajansı’na bugün yaptığı açıklamada, TAHAP’ın AKP ve bu partinin Rize milletvekiliyle diyaloğu olan bir kurum olduğunu belirterek şunları söyledi:

"TAHAP, daha önce de arıcılara, üyelerine sınırsız şeker dağıtan, şeker konusunda da Cumhurbaşkanı’na haksızlık yapıldığını söyleyen, iktidara yakın olan bir kurum. Bu kurum sahte gübre dağıtıyor, sonra çekiyor. Sonra özür diliyor. Çok açık söylüyoruz; bu ülkede hukuk, adalet, hâkim ve savcılar nerede? Bu gübreler nerede üretildi? Ne kadar dağıtıldı? Başka illere gönderildi mi? Bunlarla ilgili derhal ve acilen bir soruşturma yapılması gerekmektedir. Bu sahtekârların en ciddi cezayla mutlaka cezalandırılması gerekmektedir.

Burası başıboş bir memleket değil. Hukuk ve adaleti derhal göreve çağırıyoruz. Çay üreticilerine, çiftçilere bu yapılan adeta sahtekârlıktır. Bu kurum Facebook sayfasını boşaltmış ve birçok görüntüsünü ortadan kaldırmıştır. Tescil almış, sertifika almış, ithalatçı firma olarak görülüyor. Bu ithalatçı firma, bu ürünü nereden getirdi. Derhal hukuk insanlarını göreve çağırıyoruz. Derhal soruşturmanın açılması hem bakanlığın hem de Ankara Ticaret Odası’nın bu konuyla bir an önce açıklama yapması gerekmektedir.  Yoksa hukukun görev yapmadığı bir noktada bu sahtekârlar, çiftçiye veya toplumun başka kesimlerine çok daha büyük bedeller ödetebilirler." (ANKA)

Öne Çıkanlar