CHP'li Şevkin'den taşımalı eğitim yerine köy okulu açılsın teklifi

CHP'li Şevkin'den taşımalı eğitim yerine köy okulu açılsın teklifi
Taşımalı eğitim sistemi ile köy okullarının kapatıldığını hatırlatan CHP'li milletvekili TBMM'ye kanun teklifi sundu.

CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, Türkiye’nin her köyünde okul ve okullarda yeterli öğretmenin atanması için Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) kanun teklifi sundu.

İlköğretim ve Eğitim Kanunu ile Milli Eğitim Temel Kanunu’nda değişiklik yapılmasına ilişkin kanun teklifi hazırlayan Dr. Şevkin, okul bulunmayan ya da kapalı olan köy ve mahallelerde kurulacak okullara bağlı pansiyonlar, gruplaştırmanın mümkün olmadığı yerlerde ise yatılı ilköğretim bölge okulları veya gezici okullar açılması için hazırladığı kanun teklifiyle Meclisi göreve çağırdı.

'ÖĞRETMENLER ATAMA BEKLERKEN OKULLARIN KAPATILMASI YANLIŞ'

Dr. Şevkin, teklifinin gerekçesinde Türkiye’de sürekli değişen eğitim sisteminin özellikle ilkokul çağındaki çocuklar için büyük bir sorun teşkil ettiğini, çeşitli tehlikeleri de beraberinde getirdiğini hatırlattı.

Dr. Şevkin taşımalı eğitim modeli ile mahalle statüsüne dönüştürülen köylerdeki okulların kapatıldığına dikkat çekti. Bu durumun kız çocuklarının okula gönderilmemesi ve erken yaşta evliliklere yol açtığını belirten Şevkin, "Yüz binlerce öğretmen atama beklerken ve öğretmen açığı varken taşımalı eğitim sistemine başvurularak köy okullarının kapatılması son derece yanlıştır" dedi.

KIŞ AYLARINDA SORUNLAR KATLANIYOR

Kış aylarında sorunlarının katlandığını, taşımalı eğitimde yol güzergahları, sorunlu yollar, taşıma saatleri ile zaman zaman servis ve yemek firmalarından kaynaklanan kaygılar yaşandığını kaydeden CHP'li Şevkin, "Açılacak yeni okullar yeni öğretmenlerin eğitim sistemine dahil olmasının önünü açacak, böylece Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği muasır medeniyetler hedefine ulaşılması için yeni bir kapı aralanmış olacaktır. Türkiye genelinde 2019-2020 yılı eğitim-öğretim döneminde, ilköğretimde 733 bin, ortaöğretimde yaklaşık 431 bin, özel öğretimde ise 98 bin öğrenci olmak üzere toplam 1 milyon 262 bin öğrenci taşımalı eğitim almıştır. 2018-2019 eğitim-öğretim döneminde taşıma uygulaması kapsamında hizmet veren okul servislerinde 15 trafik kazasının meydana geldiği de bilinmektedir" dedi.

Öne Çıkanlar