CHP PM'de 71 aday belirlendi

CHP PM'de 71 aday belirlendi
Beyoğlu’nda Alper Taş, Şişli’de Muammer Keskin, Küçükçekmece Kemal Çebi, Kadıköy’de de Şerdil Dara Odabaşı’nın adaylıkları onaylandı.

ARTI GERÇEK- Bugün toplanan CHP Parti Meclisi'nde Beyoğlu’da Alper Taş, Şişli’de Muammer Keskin, Küçükçekmece Kemal Çebi ve Kadıköy’de de Şerdil Dara Odabaşı’nın adaylıkları onaylandı. 

Merkez Karar Yürütme Kurulu (MYK), CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. MYK toplantısının ardından Parti Meclisi toplandı. Toplantıda adaylarla ilgili nihayi karar verilecek. 

Parti kulislerine göre, İstanbul Küçükçekmece'de Kemal Çebi, Beyoğlu'da Alper Taş, Maltepe'de mevcut başkan Ali Kılıç, Şişli'de Muhammer Keskin aday gösterildi.

İzmir'de ise Güzelbahçe'de Nilay Kökkılınç, Suat Nezir aday olarak gösterildi. Kılıçdaroğlu İstanbul Silivri, Ankara Etimesgut ve İzmir Bayraklı ilçeleri adaylarını belirlemek için de Parti Meclisi'nden yetki isteyecek.

BODRUM'DA KOCADON

Bodrum'da da mevcut belediye başkanı Mehmet Kocadon ismi ön plana çıktı. Son Parti Meclisi toplantısında, Bodrum adayı tartışma konusu olmuştu. MYK'nın mevcut Başkan Mehmet Kocadon'la yola devam kararı onay almamıştı.

Kılıçdaroğlu’nun MYK'ye, CHP'nin Beyoğlu Belediye Başkan adayı olarak Alper Taş'ı sunduğu, Taş'ın isminin MYK'den geçtiği belirtildi.

Alper Taş'ın ismi CHP MYK'nin ardından CHP Parti Meclisi'ne de sunuldu. Taş'ın ismi PM'den de geçti.

İLGİLİ HABER: ALPERTAŞ'TAN İLK AÇIKLAMA: BEYOĞLU İSTANBUL'UN KALBİ

MYK'den geçerek PM'de oylamaya sunulan ve onaylanan isimler şöyle:

İSTANBUL

Şişli’de SHP eski İlçe Başkanı Muammer Keskin, PM onayına sunularak kesinleşti.

Küçükçekmece için Kemal Çebi oylanarak onaylandı. 

Kadıköy için önceki PM toplantısında 30 oy alan Şerdil Dara Odabaşı için yeniden oylama yapıldı ve Odabaşı oy çokluğuyla onaylandı.

Maltepe'de mevcut başkan Ali Kılıç oylamaya sunuldu. Ancak Kılıç'ın isminin geri çekildiği öğrenildi. 

İZMİR

Buca ilçesi için Suat Nezir ismi oylamaya sunuldu.

ADANA

Seyhan ilçesi için Akif Kemal Akay, PM’de onayına sunuldu.

AÇIKLANMAYAN YERLER İÇİN YETKİ

İstanbul’da Silivri, Ankara’da Etimesgut, İzmir’de Bayraklı ilçeleri için isim açıklanmadı. Açıklanmayan yerler için Kılıçdaroğlu aday belirleme yetkisi alacak.

İZMİR'DE BİR İSİM DEĞİŞTİ

Kılıçdaoroğlu'nun MYK'ye CHP'nin Güzelbahçe Belediye Başkan adayı olarak Nilay Kökkılınç'ı sunduğu, Kökkılınç'ın isminin MYK'den geçtiği belirtildi. Bir önceki PM'den geçen isim Özdem Mustafa İnce olmuştu. 

6 SAAT SÜRDÜ

Parti Meclisi toplantısı 6 saat sürerken biri büyükşehir olmak üzere 71 belediye başkan adayı daha onaylandı. İstanbul'daki 4 kritik ilçenin yanı sıra Ankara, Adana, Hatay ve İzmir'den de adaylar açıklandı.

CHP'de bugün belirlenen adaylarla açıklanan toplam sayı 18'i büyükşehir, 38'i il olmak üzere 902'ye ulaştı. PM, kalan yerlerde aday belirlenmesi için MYK'ya yetki verdi. 

arti Meclisi'nde yapılan oylamada belirlenen isimler şunlar:

 

Öne Çıkanlar