CHP ‘sokağı’ Meclis gündemine taşıyacak

CHP ‘sokağı’ Meclis gündemine taşıyacak
Sokaktaki vatandaşın sorunlarını Meclis’e taşıyacak olan CHP’nin erken seçim çağrısını da sık sık yineleyeceği öğrenildi.

CHP’nin 1 Ekim’de başlayacak olan yeni yasama yılında izleyeceği stratejiyi belirlediği öğrenildi. Sokaktaki vatandaşın sorunlarını Meclis’e taşıyacak olan CHP, başta eğitim, ekonomi, sağlık olmak üzere kitlesel sorunları, emeklilikte yaşa takılanları, 3600 ek gösterge konusunu her fırsatta konuşup gündemde tutacağı belirtildi. CHP’nin erken seçim çağrısını da sık sık yineleyeceği kaydedildi.

CHP Parlamento Grubu’nun 27. Dönem 4. Çalışma ve Değerlendirme Toplantısı, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun başkanlığında Bolu Abant’ta 1-3 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek. CHP kampta yeni yasama yılının yol haritasını belirleyecek. Kampta ekonomi, dış politika konularında sunumlar yapılacak, milletvekillerinin talep ve önerileri dinlenecek.

Milliyet’ten Mehtap Gökdemir’e konuşan CHP’li yetkili, halkın gündeminin geçim derdi olduğunu, gündem değiştirmek için suni gündemlerin ortaya atıldığını belirterek, "Gündem buralara kaysın istiyorlar. Biz gündemimizde memleketin neresinde bir sıkıntı, sorun varsa, bunlar olacak. Milletin sorunlarıyla ilgileneceğiz" ifadelerini kullandı.

‘MUHALEFETİ REHAVETE SOKMAK İSTİYORLAR, BASKIN SEÇİM YAPABİLİRLER’

"Biz erken seçim istemeye devam edeceğiz" diyen CHP’li yetkili, seçim barajı tartışmalarına ilişkin de, "Muhalefeti rehavete sokmak, en az 1 sene seçim yok havasına sokmak istiyorlar. Bir baskın seçim yapabilirler" değerlendirmesinde bulundu.

‘SİYASİLER DİNİ KONUŞMAMALI, DİN SİYASETE ALET EDİLMEMELİ’

CHP’den milletvekillerine gönderilen Haftalık Bilgilendirme Raporu’nda ise güncel tartışmalara ilişkin şu tavsiyelerde bulunulduğu iddia edildi: "Kutlama mesajlarının dışında dini konulara girilmemeli. Röportaj ve televizyon programlarında konuyla ilgili gelen ısrarlı sorulara, laiklik vurgusu ile dini konuların siyasilerin değil konu ile ilgili çalışan ilahiyat kökenli akademisyenler ile din alimlerinin yanıt vermesi gerektiğine vurgu yapılmalı. Siyasilerin din konuşmasının dini siyasete alet etmek olduğu, camiye, kışlaya ve okullara siyaset sokulmamalı vurgusu yapılabilir."

Öne Çıkanlar