CIA Direktörü Hasbel, Kaşıkçı soruşturması için Türkiye'ye geliyor

CIA Direktörü Hasbel, Kaşıkçı soruşturması için Türkiye'ye geliyor
Haspel, Türkiye'de Kaşıkçı soruşturması kapsamında temaslarda bulunacak.

ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) Direktörü Gina Haspel'in, İstanbul'daki Suudi Arabistan Başkonsolosluğunda öldürülen gazeteci Cemal Kaşıkçı'yla ilgili soruşturma bağlamında temaslarda bulunmak üzere gelecek hafta pazartesi günü Türkiye'ye gideceği belirtildi.

Reuters ve NBC'ye bilgi veren kaynaklar, seyahatin Pazartesi günü gerçekleştirileceğini ve Haspel'in konuyla ilgili ABD hükümetti tarafından soruşturma üzerinde çalışması için gönderileceğini söyledi.

ABD Başkanı Donald Trump da Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesiyle ilgili olarak Riyad'dan yapılan açıklamadan tatmin olmadığını söyledi.

ÇOK YAKIN ZAMANDA ÖĞRENECEĞİZ

Trump olayla ilgili olara kısa süre içinde daha fazla bilgi edineceklerini ekledi.

Trump "Neler olduğunu kısa süre içinde öğreneceğim çünkü şu an Türkiye'de ve Suudi Arabistan çok yetenekli ekipler var. Çok yakın zamanda öğreneceğiz. Bu işleri çok iyi çözen, inanılmaz yetenekli insanlarımız var. Bu gece ya da yarın (ABD'ye) geri dönüyorlar ve kısa süre içinde öğreneceğim. Şu ana kadar duyduklarım beni tatmin etmedi" dedi.

Beyaz Saray Danışmanı ve ABD Başkanı Donald Trump'ın damadı Jared Kushner de CNN televizyonuna yaptığı açıklamada Kaşıkçı cinayetiyle ilgili "bilgi toplama" sürecinde olduklarını söylemişti.

Kushner, Suudi Arabistan'ın yürüttüğü soruşturmanın güvenilirliğiyle ilgili soruya "Biz birçok farklı yerden bilgi topluyoruz. Hangilerinin güvenilir olduğuna sonradan karar vereceğiz" diye yanıt verdi.

Suudi Arabistan'ın önemli bir müttefik olduğunu vurgulayan Kushner, Suudi veliaht prensi Muhammed bin Salman'a da "şeffaf olması ve durumu ciddiye almasını" söylediğini kaydetti. (DIŞ HABERLER SERVİSİ)

Öne Çıkanlar