Çocukların üzerine zırhlı araç süren polis yerine görüntüyü paylaşan HDP’ye soruşturma

Çocukların üzerine zırhlı araç süren polis yerine görüntüyü paylaşan HDP’ye soruşturma
Batman’da çocukları ezmeye çalışan zırhlı aracın görüntülerini paylaşan HDP İl Örgütü hakkında “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek” iddiasıyla soruşturma başlatıldı.

Batman'ın Bağlar Mahallesi'nde 28 Şubat Pazar günü İl Emniyet Müdürlüğü'ne ait zırhlı aracın çocukların bulunduğu alana hızla girerek kovaladığı ve çocukların ezilmemek için kaçtığı görüntüler HDP tarafından sosyal medyada paylaşıldı. Batman Cumhuriyet Başsavcılığı, zırhlı aracı çocukların üzerine süren polisler yerine görüntüleri paylaşan HDP İl Örgütü hakkında "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek" iddiasıyla soruşturma başlattı.

HDP Batman İl Eşbaşkanı Ömer Kulpu, polislerin yargılanmasını beklerken İl Emniyet Müdürlüğü tarafından kendilerinin arandığını ve "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçu işlendiği gerekçesiyle soruşturma açıldığı bilgisinin verildiğini söyledi. Emniyet Müdürlüğü’nde görevli memurların kendisine "Hesabı kim kullanıyor?" diye soru sorduğunu belirten Kulpu, yaptıkları "Bugün Batman Bağlar Mahallesinde Emniyete ait zırhlı aracın çocuğu kovalaması ve ezmeye çalışması görüntülerde net bir şekilde görülmektedir. Yetkilileri göreve çağırıyoruz. @adalet_bakanlik, @icisleri, @BatmanEmniyet, @batmanvaliligi" paylaşımda suç aranmasının hukukun geldiği aşamayı gösterdiğini söyledi.

‘REFORMLARA BAŞLADILAR!’

Zırhlı aracın bir çocuğu ezmeye çalışırken çevredeki yurttaşlar tarafından kayda alındığını ve bu görüntünün kendilerine ulaştırıldığını anlatan Kulpu, "Görüntülerde de gözüküyor. Polis çocuğu ezmek için zırhlı aracı son sürat üstüne sürüyor. Polisin bu ihmalkârlığını sosyal medya hesabımızda paylaştık. Paylaşırken de yetkilileri etiketleyip göreve çağırdık. Lakin bu çağrımız bize soruşturma olarak geri döndü. Aslında bu yaşananlar ve görüntüler, durumun vahametini ortaya koyuyor. Reform yapacaklarını açıklayanlar, şimdiden reformlara başlamış durumda. Polis hakkında soruşturma açılması gerekirken bizim hakkımızda soruşturma açıldı" diye konuştu.

Kulpu, şunları söyledi: "Ortada bir zulüm var ve bu zulüm saklanmak isteniyor. Görüntüler hakkında vekillerimiz Meclis’e önergeler de sundu. Hukuki anlamda ne gerekiyorsa onu yapacağız. Kimse bir çocuğun üzerine zırhlı araç sürüp onun hayatını tehlikeye atma hakkını kendinde görmesin." (MA)

Öne Çıkanlar