Çorlu’da yeni görüntüler: Polis kapıyı tekmeleyerek apartmana girmeye çalışıyor

Çorlu’da yeni görüntüler: Polis kapıyı tekmeleyerek apartmana girmeye çalışıyor
Tekirdağ’ın Çorlu İlçesi’nde polislerce bir ailenin darp edilmesi anını görüntüleyen Hasan Eravcı’nın evinin kapısının zorlandığı anlara ilişkin görüntüler ortaya çıktı.

Rıfat DOĞAN


ARTI GERÇEK- Tekirdağ’ın Çorlu ilçesindeki Silahtarağa Mahallesi’nde polisin darp ettiği görüntüler çeken Hasan Eravcı’nın evinin kapısınnın polis tarafından zorlandığı ana ilişkin kamera kaydı ortaya çıktı.

Çorlu ilçesi’ne bağlı Silahtarağa Mahallesi’nde bir aile polisler tarafından darp edilmişti.

Görüntülerde Eravcı’nın evinin dışkapısını zorlayan polis apartmana girmeye çalışıyor. 5-6 polis memurunun kapıya gelerek zile bastığı ardından kapıyı tekmelediği görülüyor. 

O görüntüleri çeken ve darp edilen ailenin komşusu olan Hasan Eravcı Artı Gerçek’e olay anını anlatmıştı.

POLİS TEHDİT EMİŞTİ

Eravcı polisle aile arasındaki tartışmayı ve sonrasını şöyle özetlemişti:

"Darp edilen aile kendi bahçesinde oturuyordu. Biz de kendi bahçemizde oturuyorduk. Bir polis aracı geldi ve anonstan ‘s.ktir gidin lan girin içeri şerefsizler’ hakaret düzeyinde küfürler etti. Aile de doğal olarak ‘siz bize böyle küfür edemezsiniz’ deyince polisler başka ekipleri çağırdı. Polisler başka bir kavgadan gelmiş gibi sanki bahane arıyorlardı ve direk o aileye joplarla daldı. Yaşlı çifte vurdular. Kadın sakat ona bile vurmuşlar. O insanların hiçbir suçu yok."

Yaşlı kadının hastaneden yeni çıktığı öğrenilirken, videoyu çeken kişiye de kötü muamele edildiği ortaya çıktı.

‘BAHÇEDE OTURAN ANNEMİ DE TEHDİT ETMİŞLER’

Görüntüyü çekmesinin ardından polislerin apartman kapısına dayandığını ve bahçede oturan annesini tehdit ettiğini belirten Eravcı "Beni kast edip ‘o görüntüyü çeken çocuğu da döveceğiz’ diyorlar. Bağırıyorlar, çağırıyorlar ve ‘o görüntüler bir yerde çıkarsa sizi evden aldırırız’ diye tehditler ediyorlar" dedi.

‘Hukuk devletinde ortada bir suç varsa ne şekilde yaptırımı olacağı bellidir. Konumu ne olursa olsun hiç kimse görev tanımını ve yasaları aşacak şekilde kendi yaptırımını uygulayamaz.’ Eravcı polisin tehditlerine devam ettiğini dile getirerek şöyle dedi:

POLİS: BAŞKASI GÖRÜNTÜLERİ PAYLAŞIRSA SİZİ SORUMLU TUTARIZ

"Apartmanının kapısını zorladılar, o sırada kapının camını kırdılar, baktım ki kapıyı kıracaklar anahtarı verdim, anahtar takıldı sanırım ve kapıyı açamadılar anahtarı da kırdılar. Benim kardeşimdeydi telefon, onun daireye çıktılar. Kardeşimin eşi "o evde yok, çatıya çıktı" deyince peşinden çatıya çıktılar. Sadece görüntü çektiğimiz için. Başka hiçbir suçumuz yok. ‘Videoyu silmeden gitmeyeceğiz. Başkası da paylaşırsa sizi sorumlu tutarız’ şeklinde tehditler devam etti."

 

Öne Çıkanlar