Çorlu’daki dayağı kaydeden Hasan Eravcı’ya polis tehdidi: Sizi evden aldırırız

Çorlu’daki dayağı kaydeden Hasan Eravcı’ya polis tehdidi: Sizi evden aldırırız
Tekirdağ’ın Çorlu İlçesi’nde polisin bir aileye şiddet olayının görüntülerini çeken Hasan Eravcı polislerin 'görüntüler başka yerde çıkarsa sizi evden aldırırız' dediğini söyledi.

Rıfat DOĞAN 


ARTI GERÇEK - Tekirdağ’ın Çorlu İlçesi’nde polislerce bir ailenin darp edilmesi anını görüntüleyen Hasan Eravcı, yaşananları ve sonrasını Artı Gerçek’e anlattı. 

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesindeki Silahtarağa Mahallesi'nde polisin darp ettiği görüntüler sosyal medyada büyük tepki toplamıştı. O görüntüleri çeken ve darp edilen ailenin komşusu olan Hasan Eravcı Artı Gerçek’e olay anını anlattı. 

BAHÇESİNDE OTURAN AİLEYE KÜFÜR: ‘S.KTİRİN GİDİN LAN İÇERİ GİRİN ŞEREFSİZLER’ 

Eravcı polisle aile arasındaki tartışmayı ve sonrasını şöyle özetledi:

"Darp edilen aile kendi bahçesinde oturuyordu. Biz de kendi bahçemizde oturuyorduk. Bir polis aracı geldi ve anonstan ‘s.ktir gidin lan girin içeri şerefsizler’ hakaret düzeyinde küfürler etti. Aile de doğal olarak ‘siz bize böyle küfür edemezsiniz’ deyince polisler başka ekipleri çağırdı. Polisler başka bir kavgadan gelmiş gibi sanki bahane arıyorlardı ve direk o aileye joplarla daldı. Yaşlı çifte vurdular. Kadın sakat ona bile vurmuşlar. O insanların hiçbir suçu yok."

 

‘BAHÇEDE OTURAN ANNEMİ DE TEHDİT ETMİŞLER’

Görüntüyü çekmesinin ardından polislerin apartman kapısına dayandığını ve bahçede oturan annesini tehdit ettiğini belirten Eravcı "Beni kast edip ‘o görüntüyü çeken çocuğu da döveceğiz’ diyorlar. Bağırıyorlar, çağırıyorlar ve ‘o görüntüler bir yerde çıkarsa sizi evden aldırırız’ diye tehditler ediyorlar" dedi.  

    

POLİSTEN VATANDAŞA ‘BAŞKASI GÖRÜNTÜLERİ PAYLAŞIRSA SİZİ SORUMLU TUTARIZ’

Eravcı polisin tehditlerine devam ettiğini dile getirerek şöyle dedi: 

"Apartmanının kapısını zorladılar, o sırada kapının camını kırdılar, baktım ki kapıyı kıracaklar anahtarı verdim, anahtar takıldı sanırım ve kapıyı açamadılar anahtarı da kırdılar. Benim kardeşimdeydi telefon, onun daireye çıktılar. Kardeşimin eşi "o evde yok, çatıya çıktı" deyince peşinden çatıya çıktılar. Sadece görüntü çektiğimiz için. Başka hiçbir suçumuz yok. ‘Videoyu silmeden gitmeyeceğiz. Başkası da paylaşırsa sizi sorumlu tutarız’ şeklinde tehditler devam etti."     

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar