Erdoğan'dan satılık: Hidroelektrik, doğalgaz santrali,enerji tesisi, denize sıfır arsa

Erdoğan'dan satılık: Hidroelektrik, doğalgaz santrali,enerji tesisi, denize sıfır arsa
Yurttaşlardan alınan vergilerle kurulan tesisler Cumhurbaşkanı Kararnamesi ile tek tek elden çıkarılıyor.

ARTI GERÇEK- Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, birçok taşınmaz hakkında özelleştirme kararı verdi. 

Özelleştirme kapsamına alınan işletmelerin içerisinde denize sıfır araziler, Hidrioelektrik Santralleri, doğalgaz santralleri bulunuyor. Yurttaşlardan alınan vergilerle kurulan işletmeler elden çıkarılıyor.

Özelleştirilecek yerler şu şekilde:

İstanbul, Esenyurt’tun Çınarçık Mahallesi’nde Türkiye Elektrik İletişim A.Ş.’ye ait tesis.

İzmir’in Bayraklı ilçesi Salhane Mahallesi’nde bulunan mülkiyeti Maliye Hazinesi’ne ait olan üç taşınmaz da özelleştirme kapsamına alındı. Söz konusu alanlar İzmir Limanı, Adliye gibi kurumların bulunduğu alanda ve denize sıfır noktada. 

Kocaeli’nin Dilova ilçesinde bulunan Elektrik Üretim A.Ş. (EÜAŞ)'ye ait Çerkeşli Mahallesi’nde bulunan Gebze Dilovası Doğalgaz Kombine Çevrim Santrali de satışa çıkarıldı. 

İşletme hakkı özelleştirme kapsamına alınan Elektrik Üretim A.Ş.’ye ait olan Sivas’ta bulunan Ahiköy 1 ve Ahiköy 2 Hidro Elektrik Santralleri ihalesini kazanan firmaların sözleşmeyi imzalamaması üzerine tekrardan özelleştirme kapsamına alındı.

Mülkiyeti Türkiye Şeker Fabrikalarına ait olan bazı taşınmazların özelleştirme kararları da Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından imzalanarak özelleştirme kapsamına alındı. Kararlar kapsamında Türkiye Şeker Fabrikası mülkiyeti altında bulunan Tokat ve Afyon il sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazların imar planları değiştirildi. 

Öne Çıkanlar