AKP'li belediye başkanının istifasının ardından Erdoğan'la görüşen isim yeni başkan seçildi

AKP'li belediye başkanının istifasının ardından Erdoğan'la görüşen isim yeni başkan seçildi
Siverek’te Belediye Başkanı Şeymus Aydın’ının istifasının ardından bugün seçim yapıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüşüp adaylığını açıklayan Ayşe Çakmak, yeni başkan oldu.

Remzi BUDANCİR


ARTI GERÇEK-Urfa’nın Siverek İlçesinde 23 Kasım’da Belediye Başkanının makam odasına baskın yapan silahlı bir grup Belediye Hukuk Danışmanı Selçuk Yıldızoğulları'nı ayağından vurdu. O sırada makam odasında olmayan AKP’li Belediye Başkanı Şeyhmus Aydın ise 28 Kasım’da sağlık sorunlarını gerekçe göstererek istifa etti. Saldırının amacının Belediye Başkanı Aydın'ı istifa ettirmek olduğu iddia edildi ancak konuya ilişkin resmi bir açıklama yapılmadı.

CUMHURBAŞKANI İLE GÖRÜŞEN AYŞE ÇAKMAK ADAY OLDU

Belediye Başkanının istifasının ardından yeni başkanın kim olacağı merak konusu oldu. Belediye Meclisinin yeni başkanı belirleyeceği seçimde, aday olarak meclis üyeleri Celal Akıl ile Hasan İzol isimleri öne çıkmıştı. Ancak bir sürpriz yaşandı ve AKP Siverek İlçe Kadın Kolları Başkanlığı görevini de yapmış olan Belediye Meclis Üyesi Ayşe Çakmak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan il görüştükten sonra adaylığını açıkladı. Görüşmeye ilişkin fotoğraflar seçim öncesi AKP’nin Urfa il ve Siverek ilçesinin sosyal medya hesaplarından paylaşıldı. 


BELEDİYE ETRAFINDA YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMİ

Fotoğrafların yayınlanmasının ardından Çakmak’ın adaylığı da kesinleşmiş oldu.

Bu gün yapılan seçimlerde AKP Ayşe Çakmak’ı, HDP Mahmut Bektaş’ı, CHP ise Ramazan Gülel’i aday gösterdi.

Seçim yoğun güvenlik önlemleri altında yapıldı. Belediye önüne çok sayıda zırhlı araç, TOMA ve çevik kuvvet ekipleri konuşlandırıldı. 

SİLAHLI SALDIRIYA ADI KARIŞAN AKP’Lİ DE OY KULLANDI

23 Kasım’da Belediyenin hukuk danışmanına yönelik yapılan silahlı saldırıyı gerçekleştirenler ile birlikte olduğu iddia edilen ve dün akşam adliyeye sevk edilen AKP’li Belediye Meclis Üyesi İhsan Özeyranlı da seçime katılarak oy kullandı.

AYŞE ÇAKMAK 24 OYLA SEÇİMİ KAZANDI

Çoğunluğu AKP’de olan Siverek Belediye meclis üyelerinin oy kullandığı seçim 3 turda tamamlandı. AKP adayı Ayşe Çakmak 24, HDP'nin adayı Mahmut Bektaş 8 ve CHP'nin adayı Ramazan Gülel ise 5 oy aldı. Bu sonucun ardından Ayşe Çakmak yeni Siverek Belediye Başkanı oldu.

İLÇENİN İLK KADIN BELEDİYE BAŞKANI OLDU

Çakmak’ın seçilmesiyle, Siverek’te ilk defa bir kadın, belediye başkanı koltuğuna oturmuş oldu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar