Davutoğlu'ndan 'Abdülhamid' yanıtı: Gün gelir kimin ihanet ettiği görülür

Davutoğlu'ndan 'Abdülhamid' yanıtı: Gün gelir kimin ihanet ettiği görülür
Eski başbakan Ahmet Davutoğlu, TRT'nin 'Payitaht Abdülhamit' dizisindeki 'tehdit'e, 'Gün gelir kimin mirasa sahip çıktığı, kimin ihanet ettiği görülür' yanıtı verdi.

AKP'nin politikalarına yaptığı itiraz ve yeni parti kurma çalışmalarıyla gündeme gelen eski başbakan Ahmet Davutoğlu,  TRT'de yayınlanan 'Payitaht Abdülhamit' dizisiyle kendilerine yapılan tehditlere yanıt verdi.

KONSİAD 6. Olağan Genel Kurulu’nun iftarına katılarak sanayici ve işinsanlarına konuşan Davutoğlu, dizideki gönderme ve tehditle ilgili şu ifadeleri kullandı; 

'ABDÜLHAMİD'İN MİRASINA EN ÇOK BİZ SAHİP ÇIKARIZ'

"Beni aslında çok da etkilemedi ama dün ve bugün birçok hemşehrimden ve dostumdan aldığım mesaj gereği bir konuya açıklık getirmek istiyorum. Bugünlerde 2-3 gündür 'Abdülhamid Payitaht' dizisi dolayısıyla bir fragman dolaşıyor. Bu fragmanda üstü örtülü, tabiri caizse geçmişte bir takım hain çevrelerin yaptığı şekilde subliminal bazı mesajlar verildiği iddia ediliyor. Eski milletvekillerine, eski devlet görevlilerine yönelik Sultan Abdülhamid’in ağzından çıkması mümkün olmayacak bir takım ifadelerle günlük siyasete gönderme yapılıyor. Bunu hiçbir zaman ciddiye almadım. Bu şekilde mesajların da devlet ahlakı açısından da, toplumsal ahlak açısından da doğru olmadığına inanıyorum. Ancak o kadar çok mesaj geldi ki üzüntü ifade eden, bir dostumuzun telefonda ağladığına şahit oldum. ‘Nasıl olur sizlere dönük böyle mesajlar verilir’. Eğer Sultan Abdülhamid’in mirasına sahip çıkacak birisi varsa en çok biz sahip çıkarız."

'DİZİYLE SUBLİMİNAL MESAJLAR VERİYORLAR'

Dizinin subliminal mesajlar verdiğine dikkat çeken Davutoğlu, Osmanlı'Nın ve Abdülhamid'İn mirasına sahip çıktığını hamasi ifadelerle dile getirdi:

"Bugün böyle subliminal mesajlar verenler, bizim bu mirasa nasıl sahip çıktığımızı görmek istiyorlarsa, Abdülhamid’in yetimi Filistin’in Gazze sokaklarına gitsinler. Orada her bir Gazzelinin, her bir Filistinlinin İsrail bombaları bizim üzerimize yağarken sizin Dışişleri Bakanınız, o zaman Dışişleri Bakanıydım, eşiyle birlikte o bombaların altında bize sarılıyordu diyeceklerini görecekler.

Bizim Osmanlı mirasına ve Sultan Abdülhamid Han’ın mirasına ne derece sahip çıktığımızı görmek isteyenler, bir hafta önce açılan ve yıkıldığı zaman mihrabını bulup üzerinde burada ‘bu camiyi tekrar inşa etmeyi nasip et bize Rabbim’ diye dua ettiğim  Koca Alaca Camii’nin taşlarına sorsunlar. Arakan’da sarıldığımız o yiğit Müslümanlara sorsunlar. Bir iç savaş sonrası birbirleriyle kardeş kavgasına girmiş olan Kırgızistan’daki 103 Türk obasının yiğitleriyle Issık Gölü’nde yaptığımız toplantıdaki kardeşlerimize sorsunlar. Allah da millet de şahittir ki, biz o mirasın hep takipçisi olduk hep takipçisi olmaya da devam edeceğiz.

TRT’nin izlendiği kadar eleştirilen dizilerinden 'Payitaht Abdülhamid’in son bölümünde, Abdülhamid’in "Gül ağacına su veririz. Lakin su hem güle yarar hem de dikene… Yanımızda yöremizde su verdiklerimiz diken olmaya meyletmişlerse sonunda mutlaka budarız" sözleriyle muhalif AKP'lileri ve 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü hedef almıştı.

(HABERMERKEZİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar