Davutoğlu ve Babacan’ın görüştüğü Kürt siyasetçiler belli oldu

Davutoğlu ve Babacan’ın görüştüğü Kürt siyasetçiler belli oldu
Yeni parti çalışmalarına başlayan Ahmet Davutoğlu ile Ali Babacan'ın bölge illerinde AKP ve HDP başta olmak üzere bir çok Kürt siyasetçiyle görüştüğü belirtiliyor.

AKP'den koparak yeni siyaset ve parti çalışmalarına başlayan eski başbakan Ahmet Davutoğlu ile dönemin Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Ali Babacan’ın ekipleri bölge illerinde pek çok isimle görüşüyor.

BÖLGE İLLERİNDEKİ BİR ÇOK AKP İL BAŞKANININ DAVUTOĞLU İLE HAREKET EDECEĞİ BELİRTİLİYOR

Tarafsız Haber Ajansı’ndan Ferit Aslan’ın özel haberine göre, bir çok eski AKP il başkanının, çalışmalara Babacan’dan önce başlayan Davutoğlu ile hareket edeceği konuşuluyor.

Sadece AKP'den değil HDP'den de bazı isimlerin telaffuz edildiği kulis bilgilerine göre, HDP’den istifa eden eski Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan ve yine eski HDP İzmir Milletvekili Müslüm Doğan’ın adı Davutoğlu’nun kuracağı partinin kurucular kurulu üyeleri arasında geçiyor.

DAVUTOĞLU İLE HAREKET EDECEKER ARASINDA HDP VE ALEVİ DERNEKLERİNDEN İSİMLER DE VAR

Geçtiğimiz ay Davutoğlu'nu ziyaret eden eski HDP milletvekili Ufuk Uras’ın da Davutoğlu’nun kuracağı partiye destek vereceği belirtiliyor. Alevi derneklerinden bir ismin de kurucular arasında yer alması kulis bilgilerinin arasında.

Eski ANAP milletvekili olan ve hem AKP hem de HDP seçmeni üzerinde etkisi olduğu belirtilen Abdulbaki Erdoğmuş’un adının Babacan’ın kuracağı parti ile sık sık anılmaya başlandığı öğrenildi.

'PARTİNİN 'KÜRT POLİTİKASINDAN' ERDOĞMUŞ SORUMLU OLACAK'

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e yakınlığı ile bilinen Erdoğmuş’un, Babacan’ın kuracağı partide yer alması halinde, partinin Kürt politikasında önemli bir etkiye sahip olacağı belirtiliyor. Erdoğmuş’un kardeşi Nimetullah Erdoğmuş halen Urfa'dan milletvekili olarak HDP’de siyaset yapıyor.

BABACAN'LA ÇALIŞACAK BİR ÇOK İSMİN GİZLİ TUTULDUĞU BELİRTİLİYOR

Babacan’ın partisi ile ismi anılan isimlarden biri de Dicle Üniversitesi'nden anayasa profesörü Fazıl Hüsnü Erdem. AKP’nin bir dönem kurduğu yeni anayasa yazımı ekibinde de yer alan ve AKP tarafından 7 Haziran seçimlerinde Diyarbakır’dan aday gösterilen Erdem, 5’inci sıradan aday gösterilmesi nedeniyle seçim çalışmalarında yer almamıştı. Babacan’ın birlikte çalışmak istediği bir çok ismin de halen belli görevlerde bulunmaları nedeniyle isimlerinin gizli tutulduğu öğrenildi. (HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar