Demirtaş’ın önerisi

Demirtaş’ın önerisi
Demirtaş’a göre, yandaş kanallar, sosyal medyadaki tetikçileri, yargı ve son dönem siyasetçilere, gazetecilere saldıran çeteler, devlet içindeki organize suç şebekesi tarafından yönetiliyor.

Can DÜNDAR


ARTI GERÇEK - Selahattin Demirtaş, Duvar’da yayınlanan son yazısında, muhalefetteki parti liderlerine bir çağrı yaptı. Dedi ki:

"5 yandaş müteahhide, akıl almaz usulsüzlüklerle, ciddi kamu kaynakları aktarılıyor. Tetikçi yandaş medya ve orada çalışan 50-60 kişilik medya tetikçisi güruh da, bu kaynaklardan finanse ediliyor."

Demirtaş’a göre, yandaş kanallar, sosyal medyadaki tetikçileri, yargı ve son dönem siyasetçilere, gazetecilere saldıran çeteler, devlet içindeki organize suç şebekesi tarafından tek merkezden yönetiliyor.

O yüzden Demirtaş liderlere, devlete çöreklenmiş bu yapının üzerine gitmek için ortak tutum almaları çağrısı yapıyor. "Teşhir edilip üzerine gidilmez ve frenlenmezse bu çetenin, önümüzdeki seçimlere de gayri meşru yol ve yöntemlerle müdahale edeceğini" öngörüyor.

Gel de 17-25 Aralık’ın, telefon dinlemelerini hatırlama şimdi:

Kolin İnşaat’ın sahibi Celal Koloğlu, dönemin Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile görüşmesinden çıkışta Mehmet Cengiz’e ne diyordu:

"Bakan dedi ki; ‘40 yılda bir böyle bir görev verilir. Sizlerin bunu yapması lazım... Bir tarafta ATV, öbür tarafta gazete ve A Haber var. Öyle ya da böyle bunu halledeceğiz."

‘Bu milletin bilmemneyine koyma’ sözünün verildiği konuşmalar bunlardı. Bu görüşmeden sonra 5’li çete, 100’er milyon dolar koydu. Parayı zırhlı arabalarla bankaya taşıdılar. Karşılığında havaalanı ihalesini aldılar. Meşhur yandaş medya havuzu böyle doldu. O günden beri de iktidar tetikçiliği yapıyor.

Unutulur sanıyorlardı; kapanır diye umuyorlardı. Hukuken kapandı, ama siyaseten unutulmadı. Şimdi, hesap verme vakti yaklaşıyor. Yarın bu dönemin yargılandığı mahkemelerde, dönemin iktidar sahipleriyle yanyana oturacak işadamlarının, "Biz bu işe girmek istemedik, bizi zorladılar" dediklerini şimdiden duyar gibiyim.

Bilsinler ki, o aşamadaki pişmanlık, suçlarını affettirmeye yetmeyecek. İktidarın emrinde yarattıkları ve muhaliflerin üzerine saldıkları bu küfür makinesinin bedelini çok ağır ödeyecekler.

 

Öne Çıkanlar