Demirtaş'tan öneri: Sosyalistler için Meclis’te grup kurulsun

Demirtaş'tan öneri: Sosyalistler için Meclis’te grup kurulsun
Avukat Efkan Bolaç, cezaevinde ziyaret ettiği Selahattin Demirtaş'ın önerisini aktardı: Sosyalistler bütün dünyada kutup yıldızıdır. Keşke Meclis'te sosyalistler için grup kurulsa.

Seda TAŞKIN


ARTI GERÇEK- Avukat Efkan Bolaç, tutuklu HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı cezaevinde ziyaretinin ayrıntılarını anlattı. Bolaç, Demirtaş'ın sosyalistler için Meclis’te grup kurulması önerisinde bulunduğunu söyledi.

'SOSYALİSTLER BÜTÜN DÜNYADA KUTUP YILDIZDIR'

Efkan Bolaç, Demirtaş'ın, "Meclis’te sosyalistler için grup kurulsa ne güzel olur. Sosyalistlerin grup kurması Türkiye'de çok başka bir şey olur.  AKP sonrasında barajın yüzde 3'e düşme ihtimali var. O süreçten sonra zaten sosyalistlerin başka bir desteğe ihtiyacı olacağını da zannetmiyorum.  Türkiye'de böyle bir ihtiyaç var. Çünkü sosyalistler bütün dünyada kutup yıldızdır. Doğruyu her koşulda söylerler. Şu andaki ittifak iktidara gelirse, ittifakın diğer üyeleri en fazla Meclis’te üç grup toplantısı yapacak. Dördüncü yapamaz. Kimi eleştirecek, neyi eleştirecek. Ama sosyalistler eleştirirler" dediğini aktardı.

Bu düşüncenin Demirtaş'ın kafasında bir öneri olarak var olduğunu belirten Bolaç şöyle konuştu: "Demirtaş neler olabilir ve imkanlar üstüne düşünüyor. Teknoloji döneminde siyasi partilerin duruma uyum sağlaması gerektiğini, temsili demokrasidense doğrudan demokrasiye geçişin mümkün olabileceğini, atık delegasyon sistemiyle değil, üyelerin doğrudan katılımıyla seçimlerin gerçekleşebileceğini ve dijital devrimin buna uygun olduğunu söyledi."

Konuya dair Demirtaş’ın çok kafa yorduğunu belirten Bolaç, Demirtaş'ın "Konunun kamuoyunda tartışılması iyi olacak. İlerleyen zamanlarda da üzerinde bir yazı yazacağım. Bu tartışmaya da bir yazıyla katkı sunmak istiyorum" dediğini aktardı.

KAVALA SERBEST KALABİLİR

Demirtaş, Kavala'nın durumunun bırakılmasının ya da bırakılmamasının kendi durumu üzerinde bir etki yaratmayacağını söyledi. İktidarın içinde bulunduğu açmazı en azından Avrupa nezdinde gidermek için Kavala'nın da serbest bırakılma ihtimalinin olduğunu da ifade etti.

Öne Çıkanlar