Deniz Poyraz'ın katili Gencer'den Minbiç itirafı: Askeri personelden öğrendim

Deniz Poyraz'ın katili Gencer'den Minbiç itirafı: Askeri personelden öğrendim
HDP'ye saldırıda Deniz Poyraz'ı katleden Onur Gencer, 'iç keşif' ve 'dış keşif' terimlerini Minbiç’te birlikte görev yaptığı askeri personellerden öğrendiğini itiraf etti.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl Örgütü’ne yönelik yapılan saldırıda Deniz Poyraz’ı katleden katil Onur Gencer’in emniyette verdiği ifadelerinde yeni bilgilere ulaşıldı. Mezopotamya Ajansı’nın ulaştığı ifade tutanağında, katil Gencer hedefleri arasında HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, TİP Milletvekili Barış Atay ile HDP eski Milletvekili Leyla Zana’nın olduğunu söyledi. 

HDP ÖNÜNDE BEKLETİLENLER ETKİLEMİŞ

HDP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyesi Mahfuz Güleryüz, parti binaları önünde kurulan çadırın partilerine yönelik saldırılara zemin oluşturduğunu belirterek, bu durumu İzmir Valiliği ve İl Emniyet Müdürlüğü’yle de paylaşmıştı. Katil Gencer, ifadesinde HDP önünde bekletilenlerin kendisini etkilediğini belirterek, "…Ayrıca o tarihte Google da araştırma yaparken, HDP partisinin çocukları PKK tarafından dağa kaçırılmasında aracılık yaptığı masum ailelerin görüntüleri de beni etkiledi. Verdiğim kararda haklı olduğumu daha güçlü bir şekilde düşünmeye başladım" savunması dikkat çekti. 

FOTOĞRAF PAYLAŞMASI 

Katil Gencer’in, Deniz Poyraz’ı katlettikten sonra fotoğrafını çekerek sanal medya hesaplarından paylaşmasını, "Amacım bu paylaşımı gören PKK'li olduğunu düşündüğüm kişilerin binaya gelmesi akabinde onları öldürmek için yaptığım paylaşımdır. Bunu tabir olarak TOTEM olarak düşünerek paylaştığımı belirtmek isterim" şeklinde açıkladı.

İKİ AYRI POLİGONDA ATIŞ EĞİTİMİ ALDI 

İki ayrı poligon merkezinde atış eğitimi aldığını söyleyen Gencer, "Benim tabanca atışına dair hobim vardır ve 2016 yılından beridir imkanım olan fırsatlarda atış yapmaya giderdim. 20-30 belki daha fazla bu şekilde Çiğili'de sanayinin orada Ege Özel Güvenlik isimli güvenliklerin eğitildiği poligon ve Kemalpaşa'da Poligon İzmir isimli atış poligonuna gidiyordum. Bu gitmelerimde kurşun bedeli üzerinden bedelle 10 veya 15 kadar atıyordum ancak bir seferinde 100 tane atıp, 400 TL ödemiştim. Bu 2017 yılında Çiğili atış poligonunda idi. İlk poligonla tanışmam bu şekilde oldu. 2021 yılı Şubat ayı olarak hatırladığım tarihte 2 günlük ders için 1250 TL günlük bedelle toplamda 2500 TL ödeyerek Silah Taktik Eğitimi aldım. Eğitimi bana Alican isimli şahıs verdi. Numarası benim cep telefonumda Alican olarak kayıtlıdır ve bu eğitimi Poligon İzmir Kemalpaşa’da aldım" diye anlattı. 

Gencer, poligonda aldığı eğitimin detaylarını anlatırken, özellikle "çekme, hızlı kur at, güvenli atış" tanımlamalarında da bulundu. 

MİNBİÇ’TE ÖĞRENDİ

Sorgusunda kullandığı "iç keşif", "dış keşif" terimlerini Suriye’nin Minbiç kentinde çalıştığı dönemde askeri personellerden öğrendiğini söyledi. Katil Gencer, "Doğrudur bu terimleri Suriye Mümbiç'te bulunduğum sürede orada birlikte görev yaptığım askeri personelden duyduğum ve orada kendi aralarında konuşurlarken birbirlerine yaşadıkları operasyonları anlatırken kullandıkları terimlerdi ve benim de hoşuma gitmişti. Orada bunların ne anlama geldiğini anlatımlarından öğrendiğim için ben de bu kelimeleri ifadem de kullandım. Hatta intikal ediyorum terimini de çok sevdiğim için bazen bunu da normal yaşantımda kullandığım terimdir" dedi. 

Öne Çıkanlar