Deprem Cumhur İttifakı'nı da sallıyor

Deprem Cumhur İttifakı'nı da sallıyor
AKP'li Şamil Tayyar ve Burhan Kuzu, Elazığ depremi üzerinden 17 Ağustos depremine gönderme yaparak dönemin koalisyon hükümetini eleştirince MHP'den tepki sesleri yükseldi.

Elazığ'daki 6.8'lik depremin ardından AKP-MHP ittifakındaki tartışmalar MHP kanadının tepkileriyle ardında ağır hasarlar bırakacağa benziyor.

'1999'DA ÇÖKEN DEVLET BU KEZ AYAKTA'

AKP eski milletvekili Şamil Tayyar'ın Elazığ depreminin ardından Twitter'dan, "Deprem gibi doğal afetlerde kriz yönetme ve koordinasyon becerisi önemli. 1999 depreminde çöken devlet, bu kez ayakta. Sınırlı sayıda provokatörü saymazsak, iktidarı, muhalefeti birlikte. Allah birliğimizi daim kılsın. Hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara şifa diliyorum" mesajı paylaştı.

 

 

'ECEVİT HÜKÜMETİ DEPREMZEDELER İÇİN GELEN PARAYLA MEMUR MAAŞLARINI ÖDEMİŞTİ'

AKP'liTayyar'ın ifadelerine AKP'li bir başka isim Burhan Kuzu'dan destek geldi.

AKP'li Burhan Kuzu da Twitter'dan paylaştığı, "Sırf muhalefet yapmak için, insanların acısı üzerinden siyaset yapanlar var. Bunun adı vicdansızlıktır. Allah’a havale ediyorum. 17 Ağustos depremi sonrası dönemin Ecevit hükümeti, depremzedeler için gelen yardım paralarıyla memur maaşlarını ödemişti. Unutmayalım!" mesajıyla AKP'li Tayyar'a destek verdi.

 

 

AKP'Lİ TAYYAR VE KUZU'YA İLK TEPKİ MHP'NİN ÖNEMLİ İSİMLERİNDEN GELDİ

Mesajların ardından AKP'li Şamil Tayyar ve Burhan Kuzu'ya ilk sert tepki 17 Ağustos 1999'daki Marmara depreminde dönemin koalisyon hükümetinin ortağı olan MHP'nin kurmaylarından geldi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Hidayet Vahapoğlu, iki AKP'li isme tepkisini, "Hafıza çökebilir, akıl kaybedilebilir. Bir yerlere mesaj verip ilişkini düzelteceksen bile vicdanlı ol. Bu deprem o deprem değil, mukayese edilemez. O tarihte MGK Gen. Sekliğinde kriz merkezinde görevli idim. Devlet çökmedi. 100 yılın felaketi dünyanın gıpta ettiği şekilde yönetildi" mesajıyla verdi.

 

 

'İDDİAN ASILSIZDIR, ZOR VE ACILI GÜNLERDE YALANLARLA SİNİRLERİ GERİYORSUN'

AKP'li Tayyar ve Kuzunun ifadelerine tepki gösteren bir başka MHP'li isim MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter oldu.

MHP'li Yönter, Şamil Tayyar'a "İddian asılsızdır! Zor ve acılı günlerde yalanlarla sinirleri geriyorsun. Ayıp! 1999’da büyük bir yıkım ve enkaz devlet-millet kenetlenmesiyle kaldırıldı. Depremi siyasileştirmek acziyet ve art niyetliliktir. 1999’da Devlet Bahçeli vardı, unutma ki, o varken devlet zaten çökmezdi" mesajıyla tepki gösyerdi.

 

 

'ÇÖKEN DEVLET' TALİHSİZ BİR İFADE'

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, ittifak halinde oldukları AKP'nin iki ismine Twitter'dan paylaştığı, 'Devlet, millet üzerine kurulu bir organizasyon, yani tüzel bir varlık olup seçilmiş hükümetlerce sevk ve idare edilir. Teminatı Asil Türk Milleti'dir. 15 Temmuz bunun en son örneğidir. 'Çöken devlet' talihsiz bir ifade olmuş. Devlet 1999'da ayaktaydı, bugün de öyle" mesajıyla seslendi.

 

 

'YALAN SÖYLÜYORSUN ŞAMİL TAYYAR'

Ancak MHP' kanadından gelen eleştirilerde en sert ifadeleri MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay kullandı.

 

 

Hem Şamil Tayyar'ı hem de Burhan Kuzu'ya yalan söylemekle suçlayan Akçay, Burhan Kuzu'ya, "Sayın Burhan Kuzu, sizin de 1999 depremi üzerinden siyaset yapma huyunuz nüksetmiş, ayıp etmişsin. Depreme yardım paralarıyla maaşlar ödendi ifadeniz doğru değil, uyduruk bir itham. Bu yalanlardan ne umuyorsunuz?" derken, Şamil Tayyar'a "Yalan söylüyorsun, 1999 depreminde devlet dimdik ayaktaydı ve dünyaya örnek bir çalışma gösterdi. Bugün provokasyon yapan sınırlı sayıda kişilerden bir farkın yok" diye seslendi.

(HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar