Dersim Belediyesi'nin hesaplarına haciz

Dersim Belediyesi'nin hesaplarına haciz
Belediyenin maaş, resmi harç ve vergi hesaplarına SGK tarafından haciz konuldu.

SGK Tunceli İl Müdürlüğü tarafından Dersim Belediyesi'nin maaş, vergi, resim, harç hesaplarına haciz konuldu.

Konuyla ilgili olarak belediye tarafından yapılan ilk açıklamada "Belediyemiz Mayıs 2018 tarihinden itibaren SGK prim tutarları ödenmemektedir. Bu ödeme biz yönetime gelmeden önce de yapılmamaktaydı" vurgusu yapıldı.

Hesaplara haciz konulmasının Belediye Kanunu’nun 15. maddesine aykırı olduğu belirtilen yazılı açıklamada şunlara yer verildi:

"Belediyemizin, Tunceli Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü’ne 31 Aralık 2019 tarihi itibariyle 5.453.303,30 SGK prim borcu bulunmaktadır. Belediye şirketimizin, Tunceli Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü’ne 31.12.2019 tarihi itibariyle 4.761.424,20 TL SGK prim borcu bulunmaktadır.

Belediyemiz Mayıs 2018 tarihinden itibaren SGK prim tutarları ödenmemektedir. Bu ödeme biz yönetime gelmeden önce de yapılmamaktaydı. Yönetime geldiğimizde kamuoyuyla da paylaştığımız gibi devrolan borçlardan kaynaklı SGK ödemesini gerçekleştirememekteyiz. Belediye Kanunu’nun 15. maddesine göre, ‘belediyelerin vergi, resim harç ve iller bankası payına haciz konulamayacağı’ açık bir şekilde belirtilmiştir. 

Buna rağmen kanuna aykırı hareket edilerek belediyemizin vergi, resim harç ve iller bankası payına haciz konulduğu için belediyemiz personelinin maaşları ödenememiştir."

MAÇOĞLU: BELEDİYE İŞLEVSİZ BIRAKILIYOR

Bankalar tarafından hesapları bloke edilen Dersim Belediyesi Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, konuyla ilgili belediye binasında açıklama yaptı.

Maçoğlu, belediyenin borçlarından kaynaklı çalışanların maaşlarını ödeyemediklerini, tüm resmi kurumlara bildirmelerine rağmen SGK tarafından hesaplarına haciz konulduğunu, bunun da hukuksuz olduğunu söyledi. Belediye kanundaki maddeleri anımsatan Maçoğlu, böyle bir durumun söz konusu olamayacağını, buna rağmen tüm hesaplarına haciz konulduğunu aktardı. Bu durumun yasal olmadığını söyleyen Maçoğlu, SGK’nin hukuku tanımadığını, haciz ile belediyeyi işlevsiz bırakmayı amaçladığını aktardı. 

BORÇLAR KAYYIMDAN KALMA

Maçoğlu, yapılan tüm resmi girişimlere rağmen hesaplara konulan haczi kaldıramadıklarını, bunun belediyeye ekonomik bir yaptırım olduğunu vurguladı. Maçoğlu, "Haciz konulan borç 10 milyon civarındadır. Bu borçların 8 ayı, ortalama 4 buçuk milyonu bize ait. 11 ay da 5 buçuk milyon civarında kayyıma aittir. Bu borç kayyım döneminde hiçbir şekilde haciz edilmemiştir" dedi. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar