Deutsche Bank ve Commerzbank birleşiyor

Deutsche Bank ve Commerzbank birleşiyor
Almanya'nın en büyük bankaları Deutsche Bank ve Commerzbank, muhtemel krizlere karşı dayanıklı olabilmek için birleşme görüşmeleri sürdürüyor.

Almanya'nın en büyük bankaları Deutsche Bank ve Commerzbank, üst düzey yöneticileri iki bankanın olası birleşmesi için görüşmelerini sürdürüyor. Geçtiğimiz günlerde bankaların iki CEO'larının yönetim kurullarından aldıkları onay sonrasında yoğun görüşmeler yaptıkları kaydedilmişti.

Muhtemel krizlere karşı daha dayanıklı olabilmek için birleşme konusunda anlaşma sağlanması için bankaların yönetim kurullarının karar aldığı, denetleme kurullarının da stratejik seçenekleri de incelemek üzere bir araya geldiği duyuruldu. Deutsche Bank, "Gayrı resmi görüşmelerin üç ila beş haftadan fazla sürmemesi gerektiğini" açıkladı.

Deutsche Bank Yönetim Kurulu Başkanı Christian Sewing ve Commerzbank Yönetim Kurulu Başkanı Martin Zielke'nin geçtiğimiz hafta için özel bir yerde Almanya'nın iki büyük bankasının birleşmesi hakkında konuştukları basına sızdırılmıştı.

 Deutsche Bank ile Commerzbank’ın birleşeceği yönündeki haberler 2016’dan sonra yeniden gündemde...


Birleşme konusunda yapılan görüşmelerin medyada paylaşılmasının ardından birçok siyasetçi birleşmeye tepki gösterdi. Federal Maliye Bakanı Olaf Scholz, Almanya'nın güçlü bankalara ihtiyaç duyduğunu, hükümetin ekonomik açıdan uygun seçeneklere açık olduğunu belirtti.

Almanya devletinin iki bankanın da hissesine sahip olduğu duyurulurken, iki bankan da kayıplar, işten çıkarmalar, kötü finansal tablolar ve kara para aklama ithamlarıyla karşı karşıya kalmıştı.

Deutsche Bank'ın dünya genelinden 97 bin ve Commerzbank'da 49 bin çalışanı bulunuyor. Birleşmeden dolayı birçok çalışanın işinden olacağı endişesi yaşanıyor. Deutsche Bank 2018 yılında yüzde 40.82 değer kaybederken, Commerzbank hisseleri aynı dönemde yüzde 45.62 düşmüştü. (EKONOMİ SERVİSİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar