Bahçeli'nin basın danışmanı Metin Özkan bir kadının çantasından gizlice para alırken görüntülendi

Bahçeli'nin basın danışmanı Metin Özkan bir kadının çantasından gizlice para alırken görüntülendi
Metin Özkan’ın bir kadının çantasından para aldığı görüntü ortaya çıktı. Geçmişte de yüzük çaldığı iddiası gündeme gelen Özkan, görüntüler için "Montaj" dedi.

Devlet Bahçeli’nin eski danışmanı, MHP 25. Dönem milletvekili adayı ve CNN Türk'ün program yorumcularından Metin Özkan hakkında bir video yayınladı. Paylaşılan görüntülerde, Özkan’ın bir kadının çantasından para aldığı iddia edildi.

Aralık 2021’de İstanbul Kemerburgaz Göktürk’teki Masterchef restoranında geçtiği öğrenilen olayda Özkan’ın on civarında insanın bulunduğu aynı grubun içerisindeki Ufuk Enginler isimli kadının çantasından para aldığı görülüyor.

GÜVENLİK KAMERASINA YANSIDI

Yeniçağ'ın haberine göre, Özkan’la aynı masada oturan Enginler, restorantın giriş bölümünün olduğu yere çantasını bırakıyor. Metin Özkan, Ufuk Enginler arkasını dönüp gidince çantadan paraları alıp cebine koyuyor. Aldığı paranın ise 700 dolar olduğu iddia edildi.

Aktarılanlara göre, parasının çantada olmadığını anlayan Ufuk Enginler restorantın kameralarının kontrol edilmesini isteyince olayın farkına varıyor. Kamera kayıtlarının incelendiğini öğrenen Özkan, iddiaya göre Enginler’e parasını yolluyor ama Enginler parayı geri almıyor. Metin Özkan’ın bunun üzerine daha büyük bir para teklifinde bulunduğu ve Enginler’in bu teklifi de kabul etmeyince tehdide varan sözlere maruz kaldığı ileri sürüldü.

‘MONTAJ, İFTİRA’

İddialara ilişkin TELE1’den Esma Yapıcı’ya konuşan Metin Özkan, "Saçma sapan montaj, iftira bir haber. Metin Özkan’ı böyle mi susturacaklar? Avukatlarımız gerekli işlemlere başladılar. Montaj bir görüntü üzerinden ne  olabilir ya? Kolay mı o kadar insan harcamak? Avukatlarım konuyla ilgileniyor" ifadelerini kullandı.

'KUYUMCUDAN YÜZÜK ÇALDI' İDDİASI

Özkan'ın açıklamalarının ardından, geçmişte Özkan'a ait olduğu belirtilen tutanaklar gündeme geldi. Buna göre Özkan, bir kuyumcudan yüzük çaldığı için gözaltına alınmış.

O tarihte basına yansıyan haberde şu ifadeler yer almıştı:

Edinilen bilgiye göre olay saat 19.30 sularında Panora Alışveriş Merkezi’nde gerçekleşti. Ziynet eşyası satan bir mağazanın tezgahtarı Perihan Kırbaç, yüzüklere bakan bir kişi ayrıldıktan sonra bir yüzüğün eksik olduğunu belirledi. Yüzüğü orta parmağına takarak mağaza dışına çıkan kişinin tekrar mağazaya geldiği öne sürüldü. Tezgahtar Perihan Kırbaç’ın yüzüğü istemesi üzerine ise sert tartışma yaşandı. Gazete temsilcisi Perihan Kırbaç’a yüksek sesle, "Sen benim kim olduğumu biliyor musun?" diye tepki göstererek olay yerinden ayrıldı.

Dışarıda park halinde bulunan arabasına doğru yürüyen gazete temsilcisi arabasına binmeden alış veriş merkezinin güvenlik amiri ile mağaza çalışanı tarafından güvenlik merkezine getirildi. Bu arada iş merkezinde çalışan bir güvenlik görevlisi de şüphelinin arabasının bulunduğu yerde rutin araştırma yaparken yerde bir yüzük buldu ve bu yüzüğün mağazasından çalınan yüzük olduğu ortaya çıktı. Yüzüğü bulan güvenlik görevlisinin tutanaklarda "Ben dışarıdaki rutin görevimi yaptığım bir esnada yol üzerinde bir yüzük gördüm.

Bu yüzüğü aldım ve çalındığı beyan edilen yüzük olabileceğini düşünerek, elimdeki telsiz ile içeriye bilgi verdim ve benden yüzüğü almaya güvenlik amirimiz geldi. Ben isimli şahsın bu yüzüğü benim bulduğum yere atarken görmediğim için bu yüzük buraya nasıl geldi bilmiyorum. Söz konusu kişinin binadan çıkıp aracına doğru giderken kullandığı istikamet ve tam kullanmış olduğu güzergah üzerinde buldum" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar