Devlet hastanesinde Covid-19'lu hastadan para istendi, ödeyemeyen hasta tedavi bitmeden eve yollandı

Devlet hastanesinde Covid-19'lu hastadan para istendi, ödeyemeyen hasta tedavi bitmeden eve yollandı
Olayı Meclis'e taşıyan CHP'li vekil Kılıç 'SGK’si olmayan hastalar parasından korkup hastaneye yatmaz ve daha fazla kişiye bu hastalığı bulaştırırsa bunun sorumlusu kim olur?' diye sordu.

İzmir’de Torbalı Devlet Hastanesi Corona’lı hastadan para istediği, faturayı ödeyemeyen hastayı tedavi bitmeden yolladığı öğrenildi.

11 Ocak’ta Covid-19 testi pozitif çıkan Kutbettin Köstekçi (51), ağırlaşınca Torbalı Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

3 gün yoğun bakımda kalan Köstekçi’ye sosyal güvencesi olmadığı için 1632 lira fatura çıkarıldı. Parası olmadığını söyleyen Köstekçi, hastane yönetimi tarafından tutulan tutanakla taburcu edildi.

Cumhuriyet'in haberine göre tutanakta, "Sosyal güvencesi olmadığı için ücretli tedavi uygulandığı, 1632 lira tedavi gideri olduğu ve ödeyemediğini beyan etmiştir. Borcu ileri bir tarihte ödeyeceği beyan edilerek taburcu edildi" denildi.

CHP İzmir Milletvekili Av. Sevda Erdan Kılıç, İzmir’in Torbalı ilçesindeki "sağlık skandalını" Meclis gündemine taşıdı. Kılıç, "Aslında taburcu edilmiyor, parası olmadığı için hem de daha iyileşmeden tutanak tutularak hastaneden kovuluyor. AKP iktidarı pandeminin başladığı tarihten beri ‘Özel hastanelerde bile Coronavirus tedavisi ücretsiz!’ diyor. Bırakın özel hastaneyi devlet hastanesinde bile Corona tedavisinin ücretli olduğunu Torbalı’daki bu olay ortaya koymaktadır" dedi.

‘SGK’Sİ OLMAYAN YURTTAŞLARIN HASTANEYE GİTMEYE KORKMASININ VE HASTALIĞI BULAŞTIRIRSA SORUMLUSU KİM OLACAK?’

Hala testi pozitif olan Köstekçi’nin, bir yandan hastalığı nasıl yeneceğini diğer yandan da bu borcu nasıl ödeyeceğini kara kara düşündüğünü ifade eden Kılıç, şunları söyledi: "Sağlık Bakanı’na ve bakanlığın bürokratlarına şunu sormak istiyorum: Köstekçi gibi SGK’si olmayan hastalar parasından korkup hastaneye yatmaz ve daha fazla kişiye bu hastalığı bulaştırırsa bunun sorumlusu kim olur?"

‘BAŞ AĞRISI VE ÖKSÜRÜĞÜ OLDUĞU HALDE HASTENEYE GİTMEYE KORKUYOR’

"Yazık değil mi bu millete? Hastaneden çıktıktan sonra baş ağrısının kendisini çok zorladığını, sık sık öksürdüğünü, ancak parası olmadığı için hastaneye bir daha gitmeye korktuğunu belirten Köstekçi, bu parayı ödeyemeyeceğini de söylüyor."

Öne Çıkanlar