Diyarbakır'da gözaltına alınan gazeteci Güney ve 20 kadın adliyeye sevk edildi

Diyarbakır'da gözaltına alınan gazeteci Güney ve 20 kadın adliyeye sevk edildi
Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nde 4 gündür gözaltında tutulan gazeteci Ayşe Güney ile TJA Sözcüsü Ayşe Gökkan’ın da aralarında bulunduğu 21 kadın adliyeye sevk edildi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında 14 Temmuz’da yapılan ev baskınlarında aralarında Mezopotamya Kadın Gazeteciler Platformu Sözcüsü ve Jinnews editörü Ayşe Güney ile Özgür Kadın Hareketi (TJA) Sözcüsü Ayşe Gökkan’ın da bulunduğu 23 kadın gözaltına alınmıştı.

Gözaltındakilerden 70 yaşındaki Hayriye Türkekul, 15 Temmuz’da 'adli kontrol' şartıyla serbest bırakılmıştı. Dün ise emniyetteki işlemleri tamamlanan 57 yaşındaki Aklime Hanas, Tutuklu Aileleri ile Yardımlaşma Derneği (TUAY-DER) üyesi Rabia Ataş, Yenişehir Belediyesi Meclis üyesi Gülşen Güneş ve Zeynep Suncak çıkarıldıkları adliyeye adli kontrol tedbiriyle mahkemece serbest bırakıldı.  

Gözaltına alınanlara 3 kişinin daha eklenmesi ile birlikte gözaltına alınanların sayısı 26’ya yükselmişti. Emniyet işlemleri tamamlanan 5 kadın daha önce serbest bırakılırken, 21 kadın ise bugün adliyeye sevk edildi. 

SAVCILIK İŞLEMLERİ SÜRÜYOR

Adliyeye sevk edilen gazeteci Ayşe Güney, TJA Sözcüsü Ayşe Gökkan, Med Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Hukuki ve Dayanışma Dernekleri Federasyonu (MED TUHAD-FED) Eş Başkanı Elif Haran, Bağlar Belediyesi meclis üyeleri Panayır Çelik ve Halime Bayram, Yenişehir Belediyesi Meclis üyesi Ronda Bat, HDP Yenişehir eski İlçe Eş Başkanı Demet Özkaran, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Diyarbakır Şubesi Yöneticisi Rozerin Çatak, HDP Kayapınar İlçe Eş Başkanı Besile Narin, HDP Sur İlçe Eş Başkanı Hatun Yıldız, Büro Emekçileri Sendikası (BES) eski yöneticileri Dilan Yakut ve Güneş Özel ile TJA aktivistleri Zekiye Güler, Figen Ekti, Emine Kaya, Selma Metin, Ruken Şehir, Hasret Alp, Şükran Tamir’in de aralarında bulunduğu 21 kadının savcılıktaki ifade işlemleri sürüyor. 

Adliyeye sevk edilen kadınlardan Gülseren Akkum, Jinnews editörü Ayşe Güney, Yenişehir Belediyesi meclis üyeleri Ruken Şehir, Tekoşin Tekin ve Ronda Bat, Bağlar Belediyesi meclis üyesi  Halime Bayram, BES Diyarbakır şubesi eski yöneticisi Dilan Yakut ve Güneş Özel, TJA aktivistleri Selma Metin, Şükran Tamir, Emine Kaya sorgularının ardından 'adli kontrol' talebi ile Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi.

Öne Çıkanlar