Doğu ve Güneydoğu Dernekleri Platformu, HDP’li belediyelere kayyım atanmasını kınadı

Doğu ve Güneydoğu Dernekleri Platformu, HDP’li belediyelere kayyım atanmasını kınadı
'İktidarı bu politikadan vazgeçmeye davet ediyor ve yerel seçimlerden bu yana tutuklanan Belediye Eş Başkanlarının derhal serbest bırakılmalarını talep ediyoruz.'

Doğu ve Güneydoğu Dernekleri Platformu 15 Mayıs’ta HDP'li 5 il, ilçe ve belde belediyelerine atanan kayyımlar ile ilgili yazılı bir açıklama yayınladı.

Açıklamada, 15 Mayıs’ta ülkenin bir kere daha hukuksuzluğa uyandığı belirtilerek, halk iradesinin gasp edilmesinin kabul edilemez olduğu kaydedildi.

Kayyımlar ile halkın sabrının sınandığına vurgu yapılan açıklamada, belediye eş başkanlarına yöneltilen suçlamaların hukuk dışı, kamu vicdanını ikna etmeyen düzmece raporlar ve gizli tanıklar ile hazırlandığı aktarıldı.

Demokratik muhalefet ve seçmen iradesine yapılanlara halkın sandık başında gereken cevabı vereceği belirtilen açıklamada, "Bu tutum ve davranışın, toplumsal barışa ve dayanışmaya verdiği zararın bilinmesini isteriz. İktidarı bu politikadan vazgeçmeye davet ediyor ve yerel seçimlerden bu yana tutuklanan Belediye Eş Başkanlarının derhal serbest bırakılmalarını talep ediyoruz" ifadeleri kullanıldı. (MA)

Öne Çıkanlar