'Dolarda daha fazla yükseliş olabilir'

'Dolarda daha fazla yükseliş olabilir'
Doların TL karşısında bu sabah rekor kırması sonrası Rabobank, risk iştahının azaldığı bu dönemde doların TL karşısında daha da yükseleceğini öngördü.

EKONOMİ - Rabobank Gelişen Piyasalar Döviz Stratejisti Piotr Matys, Bloomberg HT'ye yaptığı değerlendirmede risk iştahının azaldığı bu dönemde doların TL karşısında daha da yükselebileceğini söyledi. 

DOLAR 2018'İN REKORUNU KIRDI: 3.8608

Matys, "Kurda bir sonraki izleyeceğimiz önemli seviye 3.90 olacak. Dolar/TL yukarı yönlü ivmeyi hızlı bir şekilde kazanabiliyor. Dışsal koşullar bu dönemde riskli varlıklar için daha az olumlu. Böyle bir dönemde de Lira da kırılgan bir yapı gösterebilir" dedi. 

TL'nin son dönemde en yüksek getiri sağlayan gelişen ülke paralarından biri olmasının yabancı yatırımcıları cezbetmeye devam edeceğini belirten Matys "Ancak risk iştahının azalmaya başladığı bu dönemde yüksek getirili gelişen ülke paralarına olan iştah da azalıyor. Türkiye'de artan cari açık ve jeopolitik risklerin de etkisiyle Türk Lirası kırılgan görünüyor" değerlendirmesini yaptı.

Dün de Societe Generale Gelişen Piyasalar Direktörü Phoenix Kalen, dolar/TL kuruna ilişkin beklentilerini paylaşarak, kurun yıl ortasında 3.92'ye, yıl sonunda 4'e yükselebileceğini ifade etmişti.

Dolar, bugün Lira karşısında 3.86'yı aşarak 18 Aralık'tan beri en yüksek seviyeye çıktı, euro da 4.75'i aşarak 4.76'lı seviyelerle yeni bir zirveye tırmandı. 

Öne Çıkanlar