Dünya Basınında Bugün | İngiltere'de Hindistan varyantı alarmı: Açılma ertelenebilir

Dünya Basınında Bugün | İngiltere'de Hindistan varyantı alarmı: Açılma ertelenebilir
Batı basınında öne çıkan gazetelerin manşetleri...

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) basınında ikinci haftasına giren İsrail-Gazze çatışmalarına geniş yer ayrıldı. ABD Başkanı Joe Biden'ın İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'yu aradığını hatırlatan New York Times, ateşkes çabalarının şu ana kadar sonuçsuz kaldığını yazdı. ABD basını Biden'ın taraflardan birini suçlamaktan kaçınmasını ön plana çıkardı.

İngiltere basınında ülkede hızla yayılan Covid-19 Hindistan varyantının, açılma planlarını tehlike sokacağı uyarısına yer verildi. Ülkede son dört günde vaka sayıları yüzde 75 artarken, Hindistan varyantının birkaç gün içerisinde baskın tür olacağı tahmin ediliyor. 21 Haziran'da tüm kısıtlamaların kaldırılması planının ertelenmesi ve yerel kapanma uygulamasına tekrar geçilmesi gündemde.

ABD ve Avrupa'da bugün öne çıkan haberlerden bazıları şöyle:

NYT: ATEŞKES ÇAĞRISI YAPAN BIDEN, TARAFLARI SUÇLAMAKTAN KAÇINDI

ABD Başkanı Joe Biden'ın, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile görüşmesi New York Times'ın manşetinde yer aldı. Biden, görüşmede İsrail ve Filistin arasında Gazze'de 8 gündür süren çatışmalarda ateşkesi desteklediğini belirtti.

New York Times, Biden'ın taraflardan birini suçlamaktan kaçındığını yazdı. Açıklamada Biden'ın İsrail'i masum sivillerin korunmasını sağlamak için her türlü çabayı göstermeye çağırdığı aktarılırken, iki liderin Hamas ve diğer gruplara yönelik askeri operasyonları da değerlendirdiği ifade edildi.

WP: İKİNCİ HAFTAYA GİRİLDİ, ATEŞKES ÇABASI SÜRÜYOR

Washington Post da İsrail ile Gazze arasında ikinci haftasına giren çatışmalara manşetinde yer verdi. 

Haberde ateşkes çabalarının şu ana kadar sonuç vermediği hatırlatıldı ve son İsrail saldırılarında Hamas içerisinde yer alan İslami Cihad’ın Kuzey Gazze komutanı Hussam Abu Harbeed’in öldürüldüğü yazıldı.

FINANCIAL TIMES: GÜMRÜK SAVAŞLARINDA ATEŞKES BAŞLIYOR

AB ve ABD, ABD eski başkanı Donald Trump döneminde getirilen karşılıklı gümrük vergileri konusunda uzlaşmak için görüşmelere devam ederken, AB'nin ABD'ye haziran ayında uygulayacağı ek gümrük vergilerinin askıya alındığı duyurulması Financial Times'ın manşetinde yer aldı. 

Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Valdis Dombrovskis ve ABD Ticaret Temsilcisi Katherine Tai ile ABD Ticaret Bakanı Gina Raimondo'nun toplantısının ardından yapılan ortak açıklamada, tarafların aşırı kapasiteyi nasıl ele alınacağı, çelik ile alüminyum sanayilerinin uzun vadeli sağlığının nasıl korunacağı ve taraflar arasındaki ittifakın nasıl güçlendirileceği konularının sene sonundan önce bir çözüme ulaştıracakları belirtildi.

THE GUARDIAN: HİNDİSTAN VARYANTI BASKIN TÜR OLACAK

İngiltere'de yayımlanan The Guardian gazetesi, Covid-19'un Hindistan varyantının ülkedeki açılmayı tehlikeye attığını yazdı.

Haberde vaka sayılarının perşembe gününden bu yana yüzde 75 arttığını ve ilk olarak Hindistan'da tespit edilen varyantın ülkede birkaç gün içerisinde baskın virüs olacağı belirtildi.

THE TIMES: TÜM KISITLAMALARIN KALDIRILMASI ERTELENEBİLİR

The Times gazetesi de İngiltere'de Hindistan varyantının yarattığı endişeyi manşetine taşıdı.

Haberde, kabinenin Hindistan'daki Covid-19 varyantının yayılmasıyla ilgili endişelere yanıt olarak olası yerel kapanmaları devreye sokmayı ya da 21 Haziran'dan tüm kısıtlamaların kaldırılması planının ertelenmesini göz önüne bulundurduğu belirtildi.


 

 

Öne Çıkanlar