Dünya Basınında Bugün | İngiltere'de 'Delta' endişesi: Bu yaz 2 milyon kişi Covid-19'a yakalanabilir

Dünya Basınında Bugün | İngiltere'de 'Delta' endişesi: Bu yaz 2 milyon kişi Covid-19'a yakalanabilir
Batı basınında öne çıkan gazetelerin manşetleri...

ARTI GERÇEK - Yeni tip Coronavirus'e (Covid-19) bağlı ölümlerin yüzde 99'unun görüldüğü 50 yaş üstü nüfusun tamamına ikinci doz aşının sunulduğu İngiltere'de normalleşme tartışması devam ediyor. The Guardian, kısıtlamaların kaldırılmasıyla yaz boyunca 2 milyon kişinin Covid-19’a yakalanabileceğini, buna bağlı olarak 10 milyon kişinin izole olmak zorunda kalabileceğini yazdı. İngiltere Sağlık Bakanı Sajid Javid, 19 Temmuz’da tamamen kalkacak kısıtlamalarla ülkenin "bilinmez bir alana" gireceğini, bu dönemde günlük vakaların 100 bine kadar çıkabileceğini söyledi. 

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) basını New York'ta 2 Kasım’da yapılacak belediye başkanlığı seçimlerine katılacak adayları belirlemek için yapılan ön seçimleri Brooklyn İlçe Başkanı Eric Adams'ın yüzde 50,5 ile kazanmasını ön plana çıkardı. Adams’ı sıralamada yüzde 49,5 ile New York Şehri Sanitasyon Komiseri Kathryn Garcia izledi. Eski polis olan 60 yaşındaki Adams, Cumhuriyetçi Partiden adaylığı kazanan, sokak güvenliği için "Koruyucu Melekler" adlı organizasyonun kurucusu ve radyo sunucusu Curtis Sliwa ile 2 Kasım’da New York Belediye Başkanlığı için kozlarını paylaşacak.

ABD ve İngiltere'de bugün öne çıkan haberlerden bazıları şöyle:

NEW YORK TIMES: ÖN SEÇİMLER ADAMS'IN

New York'ta 2 Kasım’da yapılacak belediye başkanlığı seçimlerine katılacak adayları belirlemek için yapılan ön seçimleri Brooklyn İlçe Başkanı Eric Adams'ın yüzde 50,5 ile kazanması New York Times'ın manşetinde yer aldı.

Adams’ı sıralamada yüzde 49,5 ile New York Şehri Sanitasyon Komiseri Kathryn Garcia izledi.

Eski polis olan 60 yaşındaki Adams, Cumhuriyetçi Partiden adaylığı kazanan, sokak güvenliği için "Koruyucu Melekler" adlı organizasyonun kurucusu ve radyo sunucusu Curtis Sliwa ile 2 Kasım’da New York Belediye Başkanlığı için kozlarını paylaşacak.

New York Demokratların kalesi konumunda. Şehirde her bir Cumhuriyetçi seçmene karşı 7 Demokrat seçmen bulunuyor. 

WP: JEDI PROJESİ SİL BAŞTAN

Pentagon'un, 2019'da Microsoft'a verdiği 10 milyar dolarlık JEDI bulut bilişim projesini iptal etmesi Washington Post'ta ön plana çıkan haberlerden oldu. 

ABD Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Amazon ve Microsoft’un dahil olduğu yasal bir savaşa konu olan ve 2019'da Microsoft'a verilen 10 milyar dolarlık JEDI bulut sözleşmesinin iptal edildiği duyuruldu.

Pentagon JEDI'ı başka bir bulut altyapı sözleşmesiyle değiştirecek ve orijinal sözleşmeyi kaybettiği için dava açan Amazon'un yanı sıra Microsoft'tan da teklif alacak.

Haberin ardından Microsoft hisseleri yaklaşık yüzde 0,4 düştü ve Amazon hisseleri 52 haftanın en yüksek seviyesine ulaştıktan sonra yüzde 3,5 arttı.

WSJ: WALL STREET İKİYE BÖLÜNDÜ

Wall Street Journal, Coronavirus pandemisiyle ilgili olarak Wall Street'in ofise dönüş fikri konusunda bölündüğünü yazdı. 

Gazete, bazı firmaların çalışanlarını ofise geri çağırırken, bazılarının evden çalışmaya devam izni verdiğini ifade etti. 

Haberde "Tartışmaların merkezinde kültür var. Bazıları, stajyerlerin ve genç çalışanların etkileşim yoluyla öğrendiği seans salonunun Wall Street'in son kalesi olduğunu söylüyor. Diğerleri, uzaktan çalışma yılındaki rekor sonuçların, seans salonu ve ofisin anlamını kaybettiğini kanıtladığını düşünüyor" dendi.

THE GUARDIAN: 10 MİLYON KİŞİ İZOLASYONA GİREBİLİR

İngiltere'de Başbakan Boris Johnson Delta varyantına rağmen Covid-19 normalleşme takviminde herhangi bir değişiklik olmayacağının sinyalini verirken The Guardian, kısıtlamaların kaldırılmasıyla yaz boyunca 2 milyon kişinin Covid-19’a yakalanabileceğini, buna bağlı olarak 10 milyon kişinin izole olmak zorunda kalabileceğini öngördü. 

İngiltere Sağlık Bakanı Sajid Javid, 19 Temmuz’da tamamen kalkacak kısıtlamalarla ülkenin "bilinmez bir alana" gireceğini, bu dönemde günlük vakaların 100 bine kadar çıkabileceğini söyledi. 

İngiltere'de seyahatlerle ilgili kararların yarın alınması bekleniyor. The Guardian kararlar kapsamında sarı listede olan ülkelerden İngiltere'ye girece çift aşılı kişiler için 10 gün karantina şartının kaldırılması da yer alıyor.

THE INDEPENDENT: PATEL'İN MÜLTECİ BOTLARINI GERİ GÖNDERME PLANI

The Independent İngiltere İçişleri Bakanı Priti Patel'in, Manş Denizi üzerinden Fransa’dan İngiltere'ye gelen sığınmacılarla ilgili yeni bir sistem önermesini manşetine taşıdı. Öneriye göre, Manş Denizi’nden tehlikeli bir yolculuk yaparak İngiltere'ye ulaşacan mültecilerin Sınır Gücü tarafında geri gönderilecek. 

Ancak aktivistler, Fransa’nın da onayı olursa yürürlüğe girecek sistemin "hukuksuz" ve "ahlaki olarak yanlış" olduğunu savunuyor.

THE DAILY TELEGRAPH: UMUDUN VE ZAFER RÜYASININ ÜLKESİ

The Daily Telegraph Avrupa Şampiyonası’nda yarı final eşleşmesinde İngiltere ve Danimarka'nın, Wembley'de karşı karşıya geleceği maçı "Umudun ve zafer rüyasının ülkesi" başlığıyla haberleştirdi.

Euro 2020'nin ilk yarı final karşılaşmasında İtalya, İspanya ile karşılaşmıştı. Federico Chiesa'nın 60. dakikada attığı golle 1-0 öne geçen İtalyanlar, 80. dakikada Morata'nın golüne engel olamadı ve maç uzatmalara gitmişti.

Eşitlik uzatmalarda da bozulmamış ve seri penaltı atışları sonucunda İtalya, rakibini mağlup ederek adını finale yazdıran ilk takım olmuştu.

Avrupa Futbol Şampiyonası'nda finale yükselecek diğer yarı finalist bugün belli oalcak. Ev sahibi İngiltere ile turnuvada sürprize imza atan Danimarka, ikinci finalist olmak için kozlarını paylaşacak.

İngiltere bu turnuvada son olarak kendi evinde düzenlenen Euro 96'da yarı final görmüştü. İngiltere o yıl Almanya'ya penaltılarla kaybederek final şansını kaçırmıştı.


 

 

 

 


 


 

 

Öne Çıkanlar