Elon Musk'tan taciz iddiasına yanıt: Bu saldırılar siyasi

Elon Musk'tan taciz iddiasına yanıt: Bu saldırılar siyasi
Bir uçuş görevlisini taciz ettiği iddia edilen Musk, iddialara 'Bana yönelik saldırılara siyasi bir mercekten bakılmalıdır' diyerek yanıt verdi.

Insider'ın haberine göre, Tesla'nın kurucusu ve dünyanın en zengin insanlarından Elon Musk'ın 2016'da bir uçuş görevlisini taciz ettiği ve uçuş görevlisini susturmak için 250 bin dolar ödediği iddia edildi.

Insider, gizli belgelere ve e-postalara atıfta bulunarak, uçuş görevlisinin arkadaşına Musk'ın 2016'da Londra'ya yapılan bir uçuş sırasında özel kabininde kendisine cinsel ilişki teklif ettiğini söyledi.

'250 BİN DOLAR TEKLİF ETTİLER'

Uçuş görevlisi Insider'a konuşmayı reddederken, arkadaşı yaptığı açıklamada, "Musk, ona masaj yapmasını teklif etmiş. Daha sonrasında kendisinin çalışma saatlerinde de azalma olduğunu fark ettim." dedi.

Insider haberinde, uçuş görevlisinin SpaceX'in insan kaynakları departmanına 2018'de şikayette bulunduğunu ve görevlinin 250 bin dolarlık kıdem tazminatı karşılığında Musk veya işletmeleri hakkında dava açmamak ve bilgileri ifşa etmemek için anlaşma imzaladığını öne sürdü.

Elon Musk, Twitter'dan paylaştığı mesajında, "Bana yönelik saldırılara siyasi bir mercekten bakılmalıdır, bu onların standart (alçak) oyunu. Ancak hiçbir şey beni iyi bir gelecek ve konuşma özgürlüğü hakkınız için savaşmaktan alıkoyamaz." dedi.

TESLA ÇALIŞANI ALTI KADIN DA ŞİRKETE TACİZ DAVASI AÇMIŞTI

Insider'a gönderdiği bir e-postada Musk, hikayeyi "politik sebeplerle yazılmış bir hikaye" olarak değerlendirdi. 

SpaceX'in, bünyesinde masaj terapisti istihdam ettiği ve bazı çalışanlara masaj hizmeti sunduğu biliniyor.

Musk daha önce alenen cinsel tacizle suçlanmamıştı, ancak dört eski SpaceX stajyeri, şirkette cinsel tacizle karşılaştıklarını iddia etmişti.

Öte yandan Tesla çalışanı altı kadın da şirkette "yaygın cinsel tacize" maruz kaldıklarını iddia ederek dava açmıştı.

Öne Çıkanlar