Emekli Büyükelçi Loğoğlu: Erdoğan'a çıkış yolu açıldı

Emekli Büyükelçi Loğoğlu: Erdoğan'a çıkış yolu açıldı
'Bir çıkış yolu bulunmuş görünüyor. Büyükelçilerin yaptığı bu açıklama esasında bir geri adım olarak görülemez. Çünkü Viyana Sözleşmesi’nin 41. maddesi hükümlerine uydukları teyit ediliyor.'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın "istenmeyen şahıs (persona non grata)" ilan edilmesi talimatı verdiğini açıkladığı iş insanı Osman Kavala için çağrı yapan 10 ülkenin büyükelçilikleri, dün, kabine toplantısı sürerken krizi yatıştıracak bir açıklama yaptı. Büyükelçilikler, Viyana Sözleşmesi’nde yer alan "bulunulan ülkenin içişlerine karışılmamasını" düzenleyen maddeye bağlı olduklarını bildirdi. 

Konuyla ilgili Cumhuriyet’e değerlendirmelerde bulunan emekli büyükelçi Faruk Loğoğlu, büyükelçiliklerin açıklamasının hemen ardından Cumhurbaşkanlığı kaynaklarının Anadolu Ajansı aracılığıyla Cumhurbaşkanlığı Erdoğan’ın açıklamayı "olumlu karşıladığını" bildirdiğine dikkat çekerek "Bir çıkış yolu bulunmuş görünüyor. Büyükelçilerin yaptığı bu açıklama esasında bir geri adım olarak görülemez. Çünkü Viyana Sözleşmesi’nin 41. maddesi hükümlerine uydukları teyit ediliyor" dedi.

Açıklamaların "gerilimi azaltma adımı" olarak yorumlanabileceğini belirten Loğoğlu, "Yani bu açıklamayla Cumhurbaşkanı için çıkış yolu açılmış oldu diyebiliriz" diye konuştu.

Öte yandan yandaş medya, 10 ülkenin büyükelçilerinin dünkü açıklamasını "geri adım" olarak nitelendirdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar