Emekli-Sen: 65 yaş üstü yurttaşların ihtiyaçları karşılanmıyor

Emekli-Sen: 65 yaş üstü yurttaşların ihtiyaçları karşılanmıyor
İşsizlik fonu emekçilere verilsin, her haneye yaşam hakkı ücreti ödensin.

ARTI GERÇEK- DİSK'e bağlı Emekliler Sendikası (Emekli-Sen) DİSK Ege Bölge Başkanlığı' nda koronavirüs salgın süreciyle ilgili bir basın açıklaması yaptı.Ege Bölgesi Baş Temsilcisi Hüseyin Özkaynak, "Covid-19 virüsü salgını nedeniyle 65 yaş üzeri emeklilerin ihtiyaçları yeterince karşılanmamış ve büyük çoğunluğu ölüm korkusuyla burun buruna yaşamaktadır" dedi.

'İHTİYAÇLAR KOLONYA VE MASKE İLE SINIRLANDIRILDI'

Şube temsilcilerinin de katıldığı basın açıklamasında konuşan Özkaynak iktidarın emeklilerin ihtiyaçlarını maske ve kolonya ile sınırlandırdığını söyleyerek evde kalın telkini dışında hiçbir şey sunmadığını ifade etti.

Özkaynak kapanan işyerlerindeki işçileri de hatırlatarak sağlık emekçilerinin taleplerinin karşılanmadığını söyledi. Ege Şubeler Baş Temsilcisi, "Sokaktaki simitçinden geçimini çöpten sağlayan kağıt toplayıcısına kadar kapanan 270 binin üzerindeki işyerlerindeki emekçileri ile milyonlarca insan açlığa terk edilmiştir. Salgına karşı ön cephede canı pahasına mücadele eden sağlık emekçilerine iktidar sözde sahip çıkıyormuş gibi sadece alkış istemiş ama sağlık emekçilerinde de ayırım yapmış ve onların taleplerine duyarsız kalmıştır. Buna bir an önce son verilmelidir" çağrısında bulundu.

'ACİL VE YAŞAMSAL ÖNLEMLERİN ALINMADIĞINA İNANIYORUZ'

Ege Bölge Temsilci Yardımcıları Şadiye Sual ve Levent Taşkın, Sabahattin Yeşiltepe, Bünyamin Yolal, Kadir Altanhan, Hasan Tufan, Sait Temur, Necmettin Uyar ve Firdevs Tekin Kutluk'un katıldığı basın toplantısında Özkaynak Sendika'nın taleplerini sıralamadan önce, "Biz DİSK Emekliler Sendikası olarak diğer demokratik ve sosyal haklarımız saklı kalmak kaydıyla Koronavirüs salgın günlerinde acil ve yaşamsal önlemlerin alınmadığına inanıyoruz"

Özkaynak salgın döneminde, emekli aileleri öncelikli olmak üzere her eve en az bir asgari ücret tutarında 'yaşam hakkı ücreti' ödenmesini istedi. Salgının bahane edilerek işten çıkarmaların yasaklanması ve İşsizlik Siigorta Fonu'nda biriken 131 milyar TL'nin patronlara değil emekçilere verilmesi gerektiğini vurgulayan Özkaynak, "Pandeni günlerinde her türlü politik çıkar ve hesaplar yerine bütün kurumlarla birlikte dayanışmanın sağlanması gerekli" dedi.

Emekli-Sen olarak demokratik hakları ve taleplerinin takipçisi olacaklarını belirterek, "Unutulmamalı ki bu salgın sürecinde gemiyi kaptanlar değil tayfaların devrimci dayanışması kurtaracaktır" sözleriyle açıklamayı bitirdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar