Emniyet Sen'den Soylu'ya 'bu yanlıştan dön' çağrısı

Emniyet Sen'den Soylu'ya 'bu yanlıştan dön' çağrısı
Emniyet Sen Genel Başkanı Faruk Sezer, yeni çıkartılan yönetmeliğe ilişkin 'Süleyman Soylu bu yanlıştan dönmelidir' çağrısında bulundu.

Polislerin atama ve yer değiştirmelerini düzenleyen yeni yönetmelik tepki çekmeye devam ediyor. Emniyet Sen Genel Başkanı Faruk Sezer’in, sosyal medya üzerinden yaptığı anketten çıkan sonuç da bunun bir göstergesi oldu.

Ankette, Sezer'in "Yeni çıkartılan polis atama ve yer değiştirme yönetmeliğinin sonuçları polislerimize ve teşkilatımıza fayda sağlar mı?" sorusuna 2 bin 207 cevap geldi. Ankete katılanların yüzde 94.5'i "Hayır" dedi.

SÜLEYMAN SOYLU’YA ÇAĞRI

Emniyet Sen Genel Başkanı Faruk Sezer, anket sonrası sosyal medya hesabından şu çağrıda bulundu:

"Sayın Süleyman Soylu bu yanlıştan dönmelidir. Buradan HER SABAH siyaset kurumuna sesleneceğim. Emniyet teşkilatının onlarca sorunu var ve sorunlar her dönem biraz daha artıyor.

Eğer sorunu çözmek istiyorsanız, sorunu, sorunu çıkartanlardan dinlerseniz çözemezsiniz. Sorunu, sorunun mağdurlarından dinlerseniz çözebilirsiniz."

NE OLMUŞTU?

Polislerin 'şark' görev sürelerini düşüren ve atamalarda yeni düzenlemeleri içeren yönetmelikle, illerin ve ilçelerin görev süreleri yeniden belirlendi, kamuoyunda ‘şark görevi’ olarak bilinen 2’nci bölge illerindeki hizmet süreleri düşürüldü, bazı bölgelerde ise görev süresi artırıldı.

Siyasiler de dahil olmak üzere birçok kesimden yeni yönetmeliğe çok sayıda tepki geldi. Bilhassa sıklıkla tayin olmanın, istikrar ve suçla mücadelede zafiyet yaratacağı belirtildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar