Emsal karar: Bilginiz dışında yapılan hesap işlemlerinden bankalar sorumlu tutulabilecek

Emsal karar: Bilginiz dışında yapılan hesap işlemlerinden bankalar sorumlu tutulabilecek
İzmir'de yaşanan emsal niteliğindeki olayın ardından İzmir 2'nci Tüketici Mahkemesi, bankada parası olanları ilgilendiren bir karara imza attı.

İzmir'de yaşanan bir olayda bankada buluna iki ayrı hesaptan bilgisi dışında para çekilen hesap sahibi yapılan işlemlerden bilgisi olmadığını belirterek şikayetçi oldu. Hesabından yaklaşık 163 bin 480 lira para transferi yapılan İç mimar ve turizm firması sahibi Zekeriya Bozkurt, hesabından para çekildiğini anlar anlamaz gece yarısı karakola gidip şikayetçi oldu. Buca Şirinyer Polis Merkezi'ne giden Bozkurt, S.Y. ve M.E.A.'nın bilgisi olmadan hesabındaki parayı kendi hesaplarına aktardığını belirtti.

MAHKEMEYE TAŞIDI

Karar'da yer alan habere göre karakola giderek şikayetçi olan Zekeriya Bozkurt, sabah olunca da ilk iş avukatı Nazlı Demir ile adliyeye giderek burada da şikayetçi oldu. Bozkurt'un 163 bin 480 lirası bilgisi olmadan S.Y. ve M.E.A'nın banka hesaplarına havale edildi. Bankanın hizmet kusuru olduğunu belirten Zekeriya Bozkurt, avukatı Nazlı Demir aracılığı ile bankanın hizmet kusuru olduğunu belirtti. Avukat Nazlı Demir aracılığı ile zmir 2'nci Tüketici Mahkemesi'nde açılan davada karar verildi.

BİLİR KİŞİ BANKAYI KUSURLU BULDU

Mahkeme başkanı dava dosyasını bilirkişiye gönderdi. Bilirkişi heyetinin incelediği dosyada kararı mahkeme verdi. Bilirkişi düzenledikleri raporda davacı olan Zekeriya Bozkurt'un bilgisi ve onayı dışında hesaplarından yüklü miktarlarda para transferleri yapıldığı anlaşıldı. Bankanın risk ve teyit mekanizmasının çalışmadığı bu nedenle kusurlu olduğu belirtildi. Paramı son kuruşuna kadar istiyorum diyen Zekeriya Bozkurt banka yüzünden mağdur edildiğini de belirtti.

TÜKETİCİ MAHKEMESİNDE DAVA AÇILDI

Avukat Nazlı Demir tüketici mahkemesinde dava açıldığını belirterek bankanın yanlış işlemlerden sonra parayı kendi hesaplarına transfer edenlerin banka hesaplarına bloke konmadığını söyledi. Avukat Nazlı Demir yapılan inceleme sonrasında müvekkilimin bir kusuru olmadığı bankanın ise yüzde yüz kusurlu olduğu anlaşıldı dedi. Avukat Nazlı Demir bu tip sorunlar ile karşılaşanların adresinin Tüketici Mahkemeleri olduğunu söyledi. Avukat Demir, "Bankalarda hesabı bulunanlara eğer sizden habersiz işlem yapılıyorsa ve ya banka işlemlerinden dolayı bir mağduriyet yaşıyorsanız mutlaka tüketici mahkemelerine başvurmalısınız, mağduriyetlerinizi tüketici mahkemelerine taşıyın" dedi.

Öne Çıkanlar