'Enflasyonu yüzde 7'nin altına çekmeliyiz'

'Enflasyonu yüzde 7'nin altına çekmeliyiz'
Başbakan Yıldırım, enflasyon ve faizin yüzde 7'lerin altına çekilmesi gerektiğini belirterek, bundan Türkiye'de iş yapan herkesin sorumlu olduğunu söyledi.

EKONOMİ - Başbakan Binali Yıldırım, Çankaya Köşkü'nde düzenlenen DEİK Yönetim Kurulu Toplantısı'na katıldı.

Yıldırım, burada DEİK Yönetim Kurulu üyelerine seslenerek, "Bütün göstergeler iyi de neden faizler istediğimiz düzeyde değil? Neden enflasyonda bu seneyi, beklentilerin üzerinde kapattık? Bu sorunun cevabını biliyoruz. Bu sorunun cevabından sadece biz sorumlu değiliz. Türkiye'de iş yapan herkes sorumludur. Bu bir ortak sorumluluktur. Bir seferberlik anlayışı içerisinde bu mücadeleyi birlikte yapmamız gerekiyor" dedi.

Yıldırım, enflasyonu yüzde 7'lerin altına çekmek zorunda olduklarını söyledi. Bütün göstergelerin iyi olduğunu belirten Başbakan, "Tüm göstergeler iyi de neden faizler istediğimiz düzeyde değil? Neden enflasyonu beklentilerin üzerinde kapattık? Bu sorunun cevabından sadece biz sorumlu değiliz. Türkiye'de iş yapan herkes sorumludur" dedi.

Yıldırım, "El birliğiyle enflasyonu da, faizi de sürdürülebilir düzeye çekeceğiz. Enflasyonu tercihen yüzde 7'lerin altına çekmek mecburiyetindeyiz. Bunu başarabiliriz, şartlarımız müsait. Bu konuya daha fazla zaman harcayacağız" dedi.  

Öne Çıkanlar