'Erbakan'ın çabaları sonuca ulaşmış olsaydı şu an çok farklı bir ülkede yaşıyor olurduk'

'Erbakan'ın çabaları sonuca ulaşmış olsaydı şu an çok farklı bir ülkede yaşıyor olurduk'
HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Necmettin Erbakan'ın vefatının 10. yıldönümü nedeniyle düzenlenen anma toplantısında konuştu.

Saadet Partisi, eski genel başkan ve başbakan Necmettin Erbakan'ın vefatının 10. yıldönümünde Anma Programı düzenledi.

Ankara’da bir otelde yapılan anma toplantısına CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, AKP Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Nuri Okutan da katıldı.

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, anma toplantısında konuştu. Sancar, "Erbakan hocanın çabaları müdahale ile karşılaşmamış olsa şu an çok farklı bir ülkede yaşıyor olurduk" dedi. Erbakan'ın başbakan olduğu dönemi hatırlatan ve o dönemde yaşanan yoğun çatışmaların yanı sıra Kürt sorununu çözme konusunda birtakım girişimler olduğunu vurgulayan Sancar, şunları söyledi: 

"(o dönem...) Acılar yaygınlaşmış ama diğer yandan Kürt sorununa barışçıl demokratik çözüm arayışları da özel yoğunluk kazanmıştı. Necmettin Erbakan hocanın bu arayışlarının çok önemli ve özel bir yeri olduğunu mutlaka onu anarken hatırlamak ve hatırlatmak lazım. Bu konuda samimiyetle çaba harcıyor, cesaretli girişimlerde bulunuyordu. Erbakan hocanın Kürt sorununa yaklaşımı meseleyi diyalogla, siyasetle ve çok önemli bir husus olarak içerde, bu topraklarda, bu ülkenin kendi dinamikleri ile kardeşlik hukuku içinde çözme esasına dayanıyordu. Eğer Necmettin Erbakan hocanın o dönemki çabaları sonuca ulaşmış olsaydı, müdahale ile karşılaşmamış olsaydı şu an çok farklı bir ülkede yaşıyor olurduk". (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar