Erbil Havalimanı'na saldırı: İstanbul uçağı bir süre havada kaldı

Erbil Havalimanı'na saldırı: İstanbul uçağı bir süre havada kaldı
Saldırı sırasında Erbil semalarında olan İstanbul-Erbil seferi yapan uçağın bir süre havada dolaştığını ancak daha sonra uçağın sağlıklı bir şekilde iniş yaptığı öğrenildi.

Foto: Rudaw


Irak’ta ABD askerlerinin de bulunduğu Erbil (Hewler) Uluslararası Havalimanı’na saldırı düzenlendiği bildirildi.

Gazeteci yazar Fehim Işık, sosyal medya hesabından Erbil Uluslararası Havalimanı yakınındaki askeri tesislerde üç büyük patlama sesi duyulduğunu ve havalimanının askeri bölümünden dumanlar yükseldiğini açıkladı. Erbil'deki kaynaklarından aldığı bilgileri aktaran Işık, "Saldırı füze veya droneyle gerçekleştirilmiş olabilir. Ancak bir saldırı olduğu ve üç büyük patlama sesi duyulduğu teyit ediliyor" dedi. Işık, son yaptığı açıklamada da "Kürdistan Bölgesi Terörle Mücadele Kurumu, saldırıya ilişkin resmi açıklama yaptı. Açıklamada akşam üzeri Hewlêr Uluslararası Havalimanı'na silahlı insansız hava araçları ile saldırı düzenlendiğini belirtti" diye yazdı.

AA: İHA SALDIRISI

Anadolu Ajansı da ABD askerlerinin de bulunduğu Uluslararası Erbil Havalimanı'na insansız hava aracıyla (İHA) saldırı düzenlendiği bilgisini geçti.

RUDAW: BOMBA YÜKLÜ SİHA'LARLA SALDIRILDI

Rudaw’da yer alan haberde ise Kürdistan Bölgesi Terörle Mücadele Kurumu, saldırının silahlı insansız hava aracıyla düzenlendiğini teyit etti.

Irak Ortak Operasyonlar Komutanlığı üyesi General Abdulhalik Talat, Rûdaw’a yaptığı açıklamada, bomba yüklü iki SİHA’nın havalimanına ulaşmadan ABD kuvvetlerince düşürüldüğünü söyledi.

GENERAL TALAT: FAİLLER BELLİ

General Talat, patlamalar nedeniyle herhangi bir can veya mal kaybı olmadığı bilgisini de paylaştı.

Abdulhalik Talat, "Daha önce de bu şekilde saldırılar oldu. Irak makamları bu konuda bilgilendirildi. Drone’ların nasıl elde edildiği ve kimler tarafından kullanıldığı belli. Irak’ta çok sayıda gayri nizami silahlı grup var. Bunların devlet içerisinde eli var, bu nedenle kolayca bu tür suçlara bulaşıyorlar" dedi.

Saldırıların ABD ve koalisyon güçlerini hedeflediğini dile getiren Talat, aynı zamanda Kürdistan Bölgesi’ndeki güvenlik ve huzuru da bozmayı amaçladıklarını belirtti.

ERBİL VALİSİ: ERBİL HUZURLUDUR, ÖYLE DE KALACAK

Erbil Valisi Omid Xoşnaw da sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımında, "Düşmanın girişimleri başarısız oldu. Güvenlik güçlerine bir kez daha teşekkür ediyorum. Erbil dirençli ve huzurludur, öyle de kalacak" dedi.

HAVALİMANI MÜDÜRÜ: UÇUŞLAR NORMALE DÖNDÜ

Saldırı nedeniyle bir süreliğine iptal edilen havalimanındaki uçuşlar, sonrada normale döndü.

Erbil Havalimanı Müdürü Ahmed Hoşyar, seferlerin yeniden normale döndüğünü, herhangi bir erteleme olmadığını bildirdi.

Öte yandan saldırı sırasında Erbil semalarında olan İstanbul-Erbil seferi yapan uçağın bir süre havada dolaştığını ancak daha sonra uçağın sağlıklı bir şekilde iniş yaptığı öğrenildi.

Saldırıdan önce ABD’nin Erbil Başkonsolosluğu’ndan da alarm verildiği belirtildi.

Güvenlik güçlerinin saldırıyla ilgili soruşturma başlattığı aktarıldı.

Öne Çıkanlar