Erdoğan: 1 Mayıs'ı 'emek ve dayanışma günü' olarak biz ilan ettik

Erdoğan: 1 Mayıs'ı 'emek ve dayanışma günü' olarak biz ilan ettik
AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tuzla'da bir fabrikada işçilerle iftar programı sonrası açıklamalarda bulundu.

1 Mayıs kutlamalarında polisin sert müdahalelerini ve şiddet görüntülerini görmeyen Erdoğan, ''Hamdolsun son aldığım bilgilere göre Türkiye genelinde herhangi ağır sayılabilecek, yaralama vesaire gibi bir olay cereyan etmedi'' dedi. 
 
AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İstanbul Tuzla'da işçilerle katıldığı iftar programı sonrası açıklama yaptı. Sokağa çıkma kısıtlamaları gölgesinde emekçiler, işçiler, gençler, sendikalar ve siyasi partiler 1 Mayıs’ı kutlamak için alanlara çıktı. 1 Mayıs kutlamalarına izin vermeyen polis birçok yerde kutlama yapmak isteyen gruplara müdahale etti. Yüzlerce kişi de polisin şiddetine maruz kalarak, gözaltına alındı. 
 
YARALILARI GÖRMEZDEN GELDİ 
 
1 Mayıs’a ilişkin açıklama yapan açıklama yapan Erdoğan, polisin şiddetini görmeyip, kutlamalarda bir sorunun yaşanmadığını söyledi. Trabzon’da polis Halkevleri GYK üyesi Berna Demirtaş’ı aracın altına itmesi sonucunda yüzü araca çarpan Demirtaş gözünden yaralandı. Gözünün etrafında doku kayıplarının oluştuğu öğrenilen Demirtaş’a, doku nakli yapılacağı belirtildi. İstanbul Şişli'de 1 Mayıs eyleminde gözaltına alınan Ömer Akgün ise kolu polis tarafından kırılarak, kolu alçıya alındı.
 
ERDOĞAN: YARALAMA YOK
 
1 Mayıs’ta polisin müdahalesi ve şiddetini görmezden gelen Erdoğan şunları söyledi: "Bunun lafını yapıp maalesef bunu farklı eylemlere dönüştüren yine bugün de olduğu gibi bazı aşırı terörist gruplar, bu güzel günü anlamsız hale getirmenin gayreti içerisine giriyorlar. İşçinin o kutsal alın terini sömürmek isteyenlere ülkemizde fırsat vermeyeceğiz.
 
Hamdolsun son aldığım bilgilere göre Türkiye genelinde herhangi ağır sayılabilecek, yaralama vesaire gibi bir olay cereyan etmedi. Başbakanlığım döneminde Emek ve Dayanışma günü olarak 1 Mayıs'ı biz ilan ettik. Bu bizim işçi kardeşlerimizle, emekçi kardeşlerimizle olan dayanışmamızın en büyük ispatıdır." 

'BİZ İLAN ETTİK'

Erdoğan, "Başbakanlığım döneminde, 1 Mayıs’ı emek ve dayanışma günü olarak biz ilan ettik. Hamdolsun son aldığım bilgilere göre Türkiye genelinde herhangi ağır sayılabilecek, yaralama vesaire gibi bir olay cereyan etmedi. İşçinin o kutsal alın terini sömürmek isteyenlere ülkemizde fırsat vermeyeceğiz. Ama bunun lafını yapıp maalesef bunu farklı eylemlere dönüştüren yine bugün de olduğu gibi bazı aşırı, terörist gruplar, bu güzel günü anlamsız hale getirmenin gayreti içerisine giriyorlar" ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar