Erdoğan: Diyanet İşleri Başkanımıza yapılan saldırı devlete yapılan saldırıdır

Erdoğan: Diyanet İşleri Başkanımıza yapılan saldırı devlete yapılan saldırıdır
Cumhurbaşkanı Erdoğan koronavirüs gündemiyle tüm yurda seslenirken muhalefeti hedef aldı. Ankara Barosu'nın Diyanete yaptığı eleştiriyi 'saldırı' olarak nitelendirdi.

Başkanlığında yapılan Kabine Toplantısı'nın sona ermesinin ardından kameralar karşısına geçen AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklama yapıyor. Yeni tip koronavirüs (Covid-19) pandemisinin Ramazan bayramına kadar sona ereceğini temenni eden Erdoğan, 1-3 Mayıs arasında 31 ilde sokağa çıkma yasağı uygulanacağını, bakkal ve marketlerin yine saat 9:00 ile 14:00 arasında açık kalacağını açıkladı:

1-2-3 MAYIS'TA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI 

"Geçtiğimiz hafta Perşembe, Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri uyguladığımız sokağa çıkma kısıtlamasına gösterdiğiniz hassasiyet için sizlere şahsım ve heyetim adına teşekkür ediyorum. Hafta sonu sokağa çıkma sınırlandırılmasının bayram sonuna kadar sürdürmeyi düşünüyoruz. Üç gün süreyle bu hafta sonu sokağa çıkma sınırlandırması uygulayacağız. 1 Mayıs gece 00.00'dan başlayıp 3 Mayıs gece 00.00’a kadar olan sınırlandırmaya vatandaşlarımızın uymasını istiyoruz. Cuma günü marketlerimiz yine 14.00’e kadar açık olacak.

DİYANET İŞLERİ BAŞKANINA YAPILAN ELEŞTİRİYİ 'SALDIRI' OLARAK NİTELENDİRDİ 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, Ankara Barosu'nun Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ı eleştiren açıklamasının ardından soruşturma açılmıştı. Açılan soruşturmanın ardından konuya değinen Erdoğan, Ankara Barosu'nun eleştirisini 'salırı olarak nitelendirerek "Diyanet İşleri Başkanımıza yapılan saldırı devlete yapılan saldırıdır" dedi.

ERDOĞAN, CHP'Yİ VE İBB'Yİ HEDEF ALDI

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan salgınla mücadele yapılan tüm çalışmaların muhalefete rağmen yapıldığını söyleyerek CHP'yi, İletişim Başkanı'nın kaçak yapı olayını gündeme getirerek de İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni hedef aldı:

"Bu adımlara katkı vermek yerine takoz olmayı kendine misyon edinmiş bir muhalefete rağmen gerçekleştirdik. Birlik ve beraberlik yerine bölücülüğü, müsamaha yerine kin ve nefrete teşvik eden bu hastalıklı zihniyeti gördük. İletişim Başkanımızın görevi gereği istediği yerde ikamet etme hakkı var. Kendisi mütevazi bir yerde yaşamayı seçmiştir, evinin ve bahçesinin hemen yanında bulunan tüm mahallenin de bulunduğu alanı vakıflar genel müdürlüğünden kiralayarak bakımını üstlenmiştir. Bu CHP zihniyeti tarafından bir karalama, iftira kampanyasına dönüştürülmüştür. Bu çirkin saldırıdaki tutarsızlıklar, siyasi kokuşmuşluğun en bariz örneğidir. CHP Genel Başkanı çıkıyor, hiç utanmadan 'Oradan çekiyormuş, fotoğraf çekmediği bir şey yok' diyerek bu acı gerçeği itiraf ediyor. Bu zat, vakıflar genel müdürlüğünün tamamen usüle uygun kirasına ilişkin yalan söylüyor."

'RAMAZANIN SONUNDA ÇİFTE BAYRAM YAPMAYI DİLİYORUZ'

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) pandemisinin Ramazan ayının sonunda sona ereceği temennisinde bulunan Erdoğan, "Ramazan sonunda çifte bayram yapmayı diliyoruz" dedi:

Kabinemizin 29. toplantısını gerçekleştirdik. Öncelikle Ramazan ayının tüm insanlığa hayırlar getirmesini niyaz ediyorum. Koronaya karşı somut neticelerin almaya başladığı bir döneme giriyoruz. Yeni hasta ve ölüm sayımız günden güne azalıyor. İyileşen hasta sayımızın, yeni hasta sayısını geçmesi önemli bir kırılma noktasıdır. Türkiye, Avrupa’daki en iyi ülke konumundadır.  Koronanın üstesinden gelerek Ramazan sonunda çifte bayram yapmayı diliyoruz."

'AMBULANS UÇAĞIMIZ EMRULLAH KARDEŞİMİZİ GETRİDİ'

İsveç'ten koronavirüse yakalandıktan sonra tedavi edilmeden eve gönderildiği belirtilen Emrullah Gülüşken'in Türkiye'ye getirilerek tedavi altına alınmasına da değinen Erdoğan, "Yurt dışında yaşayıp da ağır hastalık geçiren ve bulundukları yerlerde tedavileri yapılamayan vatandaşlarımızı da sahipsiz bırakmadık.

Son olarak İsveç’te Emrullah Gülüşken isimli vatandaşımızı kızının çağrısına kulak vererek ülkemize getirdik. Dün sabah İsveç’e gönderdiğimiz ambulans uçağımız Emrullah kardeşimizi getirdi. Bu kardeşimizi sağlıklı bir şekilde evine göndereceğiz" dedi.

CORONAYA KARŞI ALINAN EKONOMİK TEDBİRLER

AKP genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Önümüzdeki olumlu tablonun sürmesi halinde hayatı normale döndürmeye ilişkin plan hazırlıyoruz. Hangi alanda, hangi tarihte hangi adımların atılacağını gösteren programı yakında sizlerle paylaşacağız. Çiftçilerimizin Mayıs ve Haziran aylarında vadesi gelecek Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflere olan kredi geri ödemelerini de faizsiz olarak 6 ay erteliyoruz. Ar-Ge merkezlerinin evden çalışma sürelerini de 27 Mayıs'a kadar uzatıyoruz.

Bilim insanlarının tavsiyeleri doğrultusunda planı harekete geçireceğiz. Tüm bakanlıklarımız kendi sorumluluk alanlarıyla ilgili hazırlıklarını sürdürüyor. Salgınla mücadele için aşama aşama hayata geçirdiğimiz planların olumsuz yönlerini engellemek için birçok paketi devreye soktuk. Verdiğimiz destekler 200 milyar lirayı buldu ve milletimizin yanında olduğunu gösterdik. 4 milyon vatandaşımıza 22 milyarlık bir kaynak ayırdık.

İşten çıkarmaları 3 ay süreyle kısıtlayarak istihdamı kontrol altına aldık. Ücretsiz izne çıkartılan veya sözleşmesi feshedilen çalışanlara 1177 lira gelir desteği sağlamaya başladık. Önce 2 milyon 100 bin haneye, ardından 2 milyon 300 bin haneye olmak üzere toplam 4 milyon 400 bin haneye nakit desteği verdik. Şimdi üçüncü bir destek paketini devreye aldık. Başvurular 4,5 milyonu buldu. Amacımız hiçbir vatandaşımızın salgınla mücadelede temel ihtiyaçlarını karşılayamayacak duruma meydan vermemektir." (HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar