Erdoğan: Siyasete şiddet bulaşmasına asla izin vermeyeceğiz

Erdoğan: Siyasete şiddet bulaşmasına asla izin vermeyeceğiz
19 Mayıs mesajında, gençlere tarihin hamasetten ve husumetten uzak öğrenilmesi gerektiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, siyasete şiddet bulaştırılmasına izin vermeyeceklerini belirtti.

Cumhurbaşkanı ve AKP genel Başkanı Erdoğan, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle açıklamasını telekonferans yöntemiyle yaptı.

Açıklamasına, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle buruk bir Ramazan geçirdiklerini söyleyerek başlayan Erdoğan, salgına rağmen gençleri kendi bayramına sahip çıktığını söyledi: "19 Mayıs tarihinin asla pes etmeyen bir milletin dirilişidir. 19 Mayıs milletimizin kurtuluşunun müjdesi olmuştur. Böyle bir günün gençliğimize armağan edilmesi asla tesadüf değildir." 

'TARİHİMİZİ HAMASETTEN VE HUSUMATTEN UZAK ÖĞRENMENİZ GEREKİYOR'

Gençlerin tarihi hamasetten ve husumetten uzak öğrenmesi gerektiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, koronavirüs salgınına karşı tedbirlerini 'Maske, mesafe, temizlik' olarak açıkladı.

"Hamasetten ve husumetten uzak bir şekilde tarihimizi öğrenmeniz gerekiyor. Köklerimizle irtibatımızı ne kadar diri tutarsak hayatta o kadar güçlü oluruz. 19 Mayıs tarihi şanlı zaferler ve mücadelelerle dolu milletimiz için bir gurur vesilesi, gençlerimiz için ise bir ilham kaynağıdır. Gençlerimizi büyük ve güçlü Türkiye'nin mimarları olarak görüyoruz. Tam 18 yıldır öz güveni yüksek, milli şuur ve karakter sahibi, nitelikli genç nesiller yetiştirmek için gecemizi gündüzümüze katıyoruz. Bu yıl içinde 46 tane olmak üzere 2022 yılına kadar otel konforunda 93 yeni öğrenci yurdunu da hizmete açacağız."

'SİYASETE ŞİDDET BULAŞTIRILMASINA ASLA İZİN VERMEYECEĞİZ'

Yardım dağıtımları sırasında çeşitli illerde yaşanan olaylara da değinen Erdoğan, hukuk, demokrasi ve özgürlükleri güçlendirdiklerini savunarak siyasete şiddet bulaştırmak isteyenlere  izin vermeyeceklerini söyledi.

Gençlere sosyal medya uyarısı da yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu ülkenin gençlerinin arasında kimse nifak tohumu ekemeyecektir. Burs ve kredi ödemelerini bugün itibarıyla başlattık." dedi.

Öne Çıkanlar