Hasta tutuklu Kerim Boran, hakkındaki cezanın Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kaldırılmasıyla cezaevinden tahliye edildi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, DEM Parti'nin yeni bir görüşme talebi olduğunu açıklayarak, 'Yine bir görüşme yapacağız yakın zaman içinde. Parlamentoda güçlü bir potansiyele sahipler" dedi.
NATO zirvesi öncesi havaalanında açıklamalarda bulunan AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, devam eden sürece ilişkin “Bir devlet politikası olarak yürüttüğümüz bu süreci başarıya ulaştırmaya kararlıyız” dedi.
AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'ı Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde kabul etti. Diplomatik ilişkileri bulunmayan iki ülkenin bu görüşmesi 'tarihi' olarak nitelendiriliyor.
Erdoğan, İsrail Başbakanı Netanyahu'yu 'Hitler gibi Pol Pot gibi zalimlerin yanına adını yazmıştır' sözleri ile hedef alırken Gazze'de hastane ve sivillerin bombalanmasına tepki gösterdi ve Türkiye'nin Suriye'deki savaşta tavrının 'sükunet' olduğunu savundu.
Partisinin il ve ilçe başkanlıklarının bayramını videolu mesajla kutlayan Erdoğan, "Bu hayırlı süreci herhangi bir yol kazasına mahal vermeden inşallah başarıya ulaştıracağız" dedi.
AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, yeni anayasa çalışmaları için 10 hukukçu görevlendirdiğini açıkladı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kürt sorununda çözüme dair yürütülen sürece ilişkin, “Terörsüz Türkiye'yi çok yakın zamanda sağlam bir temel üzerinde yükselteceğiz” dedi.
AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, "yeni anayasa" çağrısı yaparak, "Yeni anayasayı kendimiz için değil, ülkemiz için istiyoruz” dedi.
Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Rusya’nın İstanbul’a gönderdiği heyet içerisinde ‘karar alıcılar olmadığını’ vurgulayarak Rusya’yı ‘ciddi olmamakla’ suçladı. Zelenskiy, ‘Trump ve Erdoğan’a saygıdan’ İstanbul'a müzakere heyeti gönderme kararı aldıklarını açıkladı.
Grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, PKK'nin silah bırakma kararı ile ilgili 'Örgüt kendi üzerine düşenleri yerine getirdiğinde kalan hususları konuşmak, ilerletmek siyasetin işi haline gelecek' dedi. Erdoğan, DEM Parti ve Özgür Özel'e de teşekkür etti.
ABD Başkanı Donald Trump, Suriye geçici hükümetinin Cumhurbaşkanı Colani ile Riyad'da görüştü. AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ise görüşmeye çevrimiçi katıldığı açıklandı. Görüşmede Trump'ın, Colani'den İsrail ile ilişkilerin normalleştirilmesi dahil birçok talepte bulunduğu bildirildi.
PKK’nin silah bırakma kararına dair açıklama yapan AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'kritik eşiğin aşıldığını' belirterek, 'Alınan kararı ülkemizin güvenliğinin milletimizin ebedi kardeşliğinin perçinlenmesi adına önemli buluyoruz' dedi.
Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna'yı İstanbul'da 'doğrudan görüşmeye' davet etmesi üzerine Putin ile telefonda görüştü. Erdoğan'ın görüşmede, 'Barış müzakerelerine İstanbul’da ev sahipliği yapmaya hazırız' dediği aktarıldı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi konutunda ziyaret etti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, vefat eden Sırrı Süreyya Önder için başsağlığı dileyerek, 'Merhum Önder’in de son dönemde büyük emek verdiği ‘Terörsüz Türkiye’ menziline vasıl olacağımıza yürekten inanıyorum' dedi.
Erdoğan ve Meloni, Türkiye-İtalya 4. Hükümetlerarası Zirvesi sonrasında yaptıkları ortak açıklamada, her iki ülke arasındaki ortaklığa dikkat çektiler.
CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile Cumhurbaşkanı Erdoğan Papa Francis’in ölümünün ardından başsağlığı mesajı yayınladı.
Sivasspor ile Fenerbahçe arasında oynanan maçta açılan 'normal doğum' ile ilgili pankartı eleştiri getirenlere yönelik değerlendirmeler yapan Erdoğan, "Pankartta kimseye bir saygısızlık yok, kadınları rencide edici hiçbir durum yoktu. Ne vardı, çok önemli bir konuya dikkat çekme niyeti vardı" dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrasında konuştu. CHP'ye yönelik eleştirilerin yan ısıra, Suriye ve Ortadoğu genelindeki gelişmeler, zirai don, trafik kanunu ve öğretmen atamaları Erdoğan'ın gündemindeydi.
Özgür Özel'in Çağlayan Adliyesi Önünde yaptığı açıklamalar üzerine, hakkında tazminat davası açılmıştı.
Toplantının gündeminde, iç ve dış gelişmeler, ekonomideki son durumun yer alması bekleniyor.
Erdoğan, İmamoğlu'nun gözaltına alınmasıyla başlayan süreci işaret ederek, "Ne yaparsanız yapın adaletin tecellisine engel olamazsınız. Adalet tecelli edecek, korkunun paniğin ecele faydası yok" dedi.
Bakırhan, PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecritin devam ettiğini açıkladı. Beklenen adımlar konusunda bir rehavet olduğunu söyledi.
CHP Lideri Özgür Özel, Bahçeli’nin yıllar önce AKP Hükümeti için söylediği sözleri hatırlatarak, “Sayın Bahçeli bana, “Cumhurbaşkanımızı cuntacılıkla suçlamak akıl tutulmasıdır” demiş. Yanıtını, “henüz sarayla ortak olmayan” Bahçeli’nin kendisi versin” dedi.
“Boykot” eylemleri nedeniyle CHP’yi hedef alan AKP’li cumhurbaşkanı Erdoğan, Kürt sorununun çözümüyle ilgili “Planladığımız şekilde yürüyor” sözleriyle yetindi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan AKP grup toplantısında konuştu: Heybede duran büyük turplar ortaya dökülmeden CHP'nin içinden gelen bilgilerle yargının isnat ettiği suçlar. Heybedeki büyük turplar ortaya saçıldığında bunlar, kendi yakınlarının yüzüne bile bakamayacaklar.
Kabine toplantısının ardından konuşan Erdoğan, İmamoğlu protestolarında sokağa çıkanlar ‘vandallar’ olarak nitelendirdi CHP’yi hedef aldı. Erdoğan, Newroz kutlamaları için ise ‘Bazı görüntüleri tabii ki biz de kabul etmiyoruz’ dedi.
İftar programında AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile kısa bir görüşme gerçekleştiren DEM Partili Sırrı Süreyya Önder, Erdoğan’ın Kürt sorunu bağlamında süren sürecin nasıl gittiğini sorduğunu belirtti.
Sever, yalnızca bir gazeteci değildi. O, otoriterleşmeye karşı vicdanın sesiydi. Abdullah Gül’ün Cumhurbaşkanlığı döneminde basın danışmanı olarak görev yaparken, Erdoğan’ın gücü tekeline alma girişimlerine yakından şahit oldu.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.