SDG Komutanı Mazlum Abdi'yle görüşen Almanya Dışişleri Bakanlığı yetkilisi Tobias Tunkel, Rojava için değişim fırsatının doğduğunu ifade ederek, "Müreffeh bir Kürt bölgesi inşa etmek mümkün" dedi. Tunkel, bunun için Kürtlerin ortak bir şekilde Şam yönetimiyle diyalog kurması gerektiğini vurguladı.
CENTCOM Komutanı Michael Erik Kurilla'nın Suriye'ye giderek bölgedeki ABD komutanlarıyla ve SDG ile görüştüğü açıklandı. Açıklamada, Kurilla'nın IŞİD'lilerin tutulduğu kampları da gezdiği belirtildi.
KDP liderinin Rojava'ya gönderdiği Özel Temsilcisi Abdulhamid Derbendi'nin SDG Genel Komutanı Mazlum Abdi ve ENKS yetkilileri dahil taraflarla görüşeceği belirtildi.
Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Kirby, Türkiye'nin Suriye konusundaki kaygılarını anladıklarını söyledi. Kirby, devamında "Türkiye’nin kuzeydeki durumu istikrarsızlaştıracak bir şey yaptığını görmek de istemiyoruz. Buna, SDG'nin bizimle ortaklık yapmaya devam etme istikrarı da dahil" dedi.
Fransa Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Lemoine, Rojava sınırına asker konuşlandırma çağrısına ilişkin soruyu, Cumhurbaşkanı Macron'un sözleriyle yanıtladı: "SDG'ye ve özgürlük savaşçılarına borcumuzun bilincindeyiz. Onlar terörle mücadelenin zorlu yıllarında yanımızda oldular."
Rojava Özerk Yönetimi Dış İlişkiler Dairesi Eşbaşkanı, ABD ve Fransa birliklerinin sınır bölgesini güvence altına alması konusunda görüşmeler yapıldığını söyledi. İlham Ahmed, Fransa'ya sınıra asker gönderme çağrısı yaptı.
ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Rojava'ya yönelik olası bir harekâtı engellemek için Türkiye ile yoğun bir şekilde çalıştıklarını söyledi. Blinken ayrıca SDG'ye destek vermeye devam edeceklerini söyledi.
İsrail Dışişleri Bakanı Saar’ın, Rojava Özerk Yönetim Dış İlişkiler Komitesi Eşbaşkanı İlham Ahmed'le telefonda görüştüğü bildirildi. Görüşmede Saar'ın "Kürtlerin endişelerini her platformda gündeme getiriyoruz" dediği belirtildi.
Suriye diyaloğu girişimi başlatan, bunun için Suriye genelinde askeri eylemlerin durması çağrısı yapan Rojava, Şam’da tüm siyasi güçlerin katılımıyla toplantı talep ederken Suriye’nin egemenliğinin 'Türkiye'nin saldırılarına' karşı korunmasını da istedi.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.