Erdoğan'a siyasilerden ve sosyal medyadan 'manda yoğurdu' tepkisi

Erdoğan'a siyasilerden ve sosyal medyadan 'manda yoğurdu' tepkisi
Her akşam yatarken manda yoğurduyla birlikte Medine hurması, kestane balı ve yulaf ezmesi yediğini söyleyen Erdoğan'a sert tepkiler gösterildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tokat ziyaretinde çiftçiler ile bir araya gelmiş ve "Her akşam yatarken manda yoğurdu. Manda yoğurdu hakikaten kalitedir çok iyidir. Onun içine Medine hurması doğrarım, 3 tane veya 5 tane. Ona çay kaşığı biraz kestane balı ve bir de içine yulaf ezmesi atarım. Bu dörtlüyü karıştırarak yer yatarım, şifa. Bakraç içinde geliyor" demişti. 

Erdoğan'ın bu tavsiyelerine hem siyaset dünyasından hem de sosyal medyadan tepkiler geldi.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak Twitter'dan şunları paylaştı:

"Saray'ın yediklerini hazmetme ve şifa reçetesi belli oldu.

Manda yoğurdu (1kg, çömlekte): 78 TL

Kestane balı (460 gram): 180 TL

Medine Hurması (1 kg): 120 TL

Yulaf ezmesi (350 gr): 27 TL

Yatmadan önce karıştırarak yiyorsunuz. Afiyet olsun!"

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan ise,  "Yiyecek ekmek almak için uzun kuyruklarda bekleyen halka Erdoğan’ın gecelik şifa tavsiyelerinin fiyatı 405 TL! Parayı nereden bulacaklarını söylersen şifa olur belki!" ifadelerini kullandı.

Demokrat Parti milletvekili Cemal Enginyurt, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında, "Sayın Erdoğan, akşam yatmadan önce bir tabak manda yogurdu, kestane balı, medine hurmasi, biraz yulaf karışımı yer yatarmış. Reis dediğin böyle olur(!) Vatandaşının sağlığını düşünür. Muhalefet ne düşünüyor? Varsa yoksa açlık,yokluk. VAROLASIN Başkanım. Sen olmasan ne yer bu Millet?" diyerek tepki gösterdi.

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır mesajında, "Turist gibi yaşayan onlar, manda yoğurdu yiyen onlar, kestane balı yiyen onlar… Biz de pazarın döküntüsünü yiyoruz! Türkiye'nin gerçeği sarayın mutfağında değil; Sokakta, vatandaşın sofrasında!" dedi.

'SİZ BUNLARI YERKEN MİLYONLARCA İNSAN DIŞARIDA AÇ GEZİYOR'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç da "Siz bunu yiyorsunuz. Peki millet? Millet çocuğuna süt bulamıyor, süt. Evladına bir kilogram süt alamıyor. Bir lira tasarruf yapmak için Halk Ekmek kuyruklarında saatlerce bekliyor. Ama siz, malı götürüyorsunuz. Hayat size güzel.

Emine Hanım, ‘porsiyon küçültün’ demişti. Siz porsiyonu büyüttünüz. Belli ki saraydaki porsiyonlar büyümüş durumda. Artık milletle dalga geçiyorsunuz. Koptunuz milletten. Milletten o kadar koptunuz ki dalga geçiyorsunuz. Milletin bulamadığı, bulamayacağı şeyleri öneriyorsunuz. Oysa millet bunları alamıyor. Bir kilogram süt alamıyor. Ekmek için, ayçiçek yağı için kuyruklarda bekliyor.

Siz bunları rahat rahat yersiniz. Çünkü hiçbirinin parası sizin cebinizden çıkmıyor. Afiyet olsun. Bu akşam yine manda yoğurdunu, kestane balını, yulaf ezmesini ve Medin hurmasını karıştırın, bir güzel yatın uyuyun. Gönül rahatlığı ile uyuyabiliyor musunuz, bilmiyorum. Vicdanınız rahat mı bilmiyorum. Biliniz ki siz uyurken, milyonlarca insan dışarıda aç geziyor, aç" açıklamasını yaptı.

'MODERN DÖNEMİN 'EKMEK BULAMIYORLARSA PASTA YESİNLER' ÖNERİSİ'

Erdoğan'ın yatmadan önce herkese yemesini tavsiye ettiği tarif sosyal medyanın da gündemine oturdu. Tepkilerden bazıları şöyle:

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar