Erdoğan yeni önlem paketini açıkladı, 30 büyük şehirde valilere karantina yetkisi verildi

Erdoğan yeni önlem paketini açıkladı, 30 büyük şehirde valilere karantina yetkisi verildi
Cumhurbaşkanı, koronavirüs salgını kapsamında 30 büyük ili kapsayan yeni tedbirleri açıkladı. Şehirler arası seyahatler valilik iznine bağlandı. Özel sektör esnek çalışma sistemine geçiyor

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, koronavirüs salgını kapsamında alınan yeni önlemleri canlı yayında açıkladı.

Erdoğan, "Bu büyük felaket bizi de etkilemiştir. Maalesef 92 can kaybımız vardır. Rehavete, paniğe kapılmayacağız. Her türlü tedbiri aldık, alıyoruz. Hiçbir musibetin bizim gücümüzden büyük olmadığı inancıyla Covid 19 ile mücadelemizi milletimizle birlikte kararlılıkla sürdürüyoruz. Bu ülkede hiç kimsenin aç kalmasına da açıkta kalmasına da izin vermeyiz" dedi.

"Daha çok fedakarlık yapacağımız bir döneme girdik." diyen Erdoğan, "İlaç ve gıda konusunda hiçbir sıkıntımız yok. Hızlı tanı kitlerini devreye sokarak test sayılarını artırdık. En çok yoğun bakım yatağına sahip olan ülkelerden biriyiz. Yurt dışı uçuşlar tamamen sona erdirilmiştir." diye  konuştu.

Erdoğan'ın açıkladığı ve Bilim Kurulu tavsiyeleri kapsamında alınan yeni tedbir paketi şöyle: 
"1- Şehirler arası seyahatler valilik iznine bağlanmıştır. 
2- Kamuda olduğu gibi özel sektörde de minumum personelle esnek çalışma sistemine geçilecektir
3 -Toplu taşıma araçlarında seyrek oturma düzeni uygulanacak 
4- Piknik alanları ormanlar ören yerleri hafta sonları kapalı olacak hafta içi hiçbir şekilde toplu olarak bir arada bulunamayacak. 
5- Askerlerimiz 14 gün karantina kuralına uygun şekilde kontrollü olarak celp ve terhis uygulamasına tabi tutulacak 
6- Yurt dışı uçuşlar tamamen sona erdirilmiştir 
7- Tüm illerimizde Valiliklerimizin başkanlığında Pandemi kurulu oluşturularak, tedbirlerin takibi yapılacak. Gerektiğinde o şehre mahsus ilave tedbirler burada kararlaştırılacaktır.

Şimdi asıl önemli yere geliyorum. Bu tedbirlerin 30 büyük şehrimizin tamamında titizlikle uygulanması kararı uygulamaya geçilmiştir.

Ev ve iş yeri dahil her ortamda toplu ulaşımı zorunlu olmadıkça kullanmayarak, temizliğimize hassasiyet göstererek tedbirlerin etkinliği artırmamız şarttır.

Şayet bu tedbirlerin daha ileri noktalara ulaşmasını istemiyorsak, gönüllü karantina şartlarına riayet etmeliyiz. Yani evimizden çıkmayacağız. Şu anda ABD'nin geldiği durum ortada. Öyleyse bizler, Türkiye olarak bulunduğumuz konumu çok daha ileri bir dereceye taşımamız lazım. Bu süreci en az hasarla atlattığımızda önümüzde aydınlık bir gelecek bizi bekliyor. Rehavete ve paniğe kapılmadan dikkatle ve sabırla atacağımız her adım bizi bu tedbirden biraz daha uzaklaştıracaktır. Lütfen evde kalalım kurumlarımızın açıkladığı tedbirleri hassasiyetle uygulayalım. Şunu unutmayalım, yarın elbet bizimdir, gün doğmuş gün batmış evet bizimdir. (HABER MERKEZİ/DHA)

Öne Çıkanlar