Erdoğan'dan Ayasofya mesajı: Tartışmalar art niyetli

Erdoğan'dan Ayasofya mesajı: Tartışmalar art niyetli
'Bu vesileyle Ayasofya’nın yeniden ibadete açılmasını gölgelemek için başlatılan kimi tartışmaları art niyetli bulduğumu da belirtmek istiyorum'

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin 81 il başkanıyla bayramlaştı. Erdoğan, telekonferans yöntemiyle yapılan görüşmede Ayasofya'nın müze statüsünün değiştirilerek ibadete açılması tartışmalarına ilişkin "art niyetli" dedi.

'GÖLGELEMEK İÇİN BAŞLATILAN TARTIŞMALAR ART NİYETLİ'

 "Milletimizin yüreğindeki 86 yıllık yara olan Ayasofya'nın 24 Temmuz Cuma günü fiilen ibadete açılması bayram sevincimizi daha da artırmıştır" iddiasında bulunan Erdoğan, "Bu vesileyle Ayasofya’nın yeniden ibadete açılmasını gölgelemek için başlatılan kimi tartışmaları art niyetli bulduğumu da belirtmek istiyorum" ifadelerini kullandı. 

'BÜYÜK KONGREMİZ YENİ BİR ŞAHLANIŞ MİLADI OLACAK'

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

 "Kendini milletin üstünde gören, gönül yıkan, hizmete yönelmek yerine dar kadroluculuk yapan AK Parti teşkilat mensubu olamaz. Dostlarımızı artıracağız, düşmanlarımızı da azaltacağız. AK Parti'nin varlık sebebi de bizlerin bu görevlerde bulunma sebebi de insanların ümitlerini bize bağlama sebebi de aynıdır.

"Büyük kongremizi yeni bir şahlanış, yeni bir diriliş, yeni bir yükseliş miladı haline dönüştürmek istiyoruz."

ERBAŞ, KILIÇLA HUTBE OKUMUŞTU

Ayasofya'nın cami olarak ibadete açıldığı 24 Temmuz'da Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın elinde kılıçla hutbe okuduğu görüntüler büyük tepki çekmişti. Erbaş, Mustafa Kemal'in imzasıyla müze statüsü elde eden Ayasofya için, "Bizim inancımızda vakıf malı dokunulmazdır, dokunanı yakar. Vakfedenin şartını çiğneyen lanete uğrar" demişti.

Ayasofya'da Kurban Bayramı için verdiği hutbede de kılıçla minbere çıkmıştı.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar