Erdoğan'dan tehlikeli açıklama: HDP denen dinsiz yapı cami kurşunladı

Erdoğan'dan tehlikeli açıklama: HDP denen dinsiz yapı cami kurşunladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında Yeni Zelanda'daki saldırıyı hatırlatıp, HDP'lileri 'cami kurşunlamak'la suçladı.

Yeni Zelanda'da Cuma namazı sırasında gerçekleştirilen katliamı seçim propagandası yapan Erdoğan, başta Yeni Zelanda Dışişleri Bakanı Winston Peters'ın uyarılarına rağmen şiddetini arttırarak sürdürüyor.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sürdürdüğü propaganda, Kanal 7 ve Ülke TV'nin ortak yayınında  tehlikeli bir hal aldı.

ERDOĞAN, 'KURŞUNLU CAMİ'Nİ HDP'LİLER KURŞUNLADI' DEDİ

AKP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı mehmetÖzhaseki'yi anlatırken, konuyu Yeni Zelanda’da 2 camiye düzenlenen saldırıya getiren Erdoğan, HDP'lileri 'dinsiz' ve 'ateist' olarak nitelendirdikten sonra 'cami kurşunlamakla suçladı:

"Mehmet Özhaseki 5 dönem Kayseri’yi yönetti. Bakanlığı döneminde Mehmet Bey’in üzerine önemli bir yük de yıktık. Güneydoğu’nun her tarafını çukurlarla delik deşik etmişti. Mağduriyet olmadan evleri teslim edeceğiz. Kurşunlu Cami’ni bunlar kurşuna tuttular. Kim? HDP denen dinsiz, imansız, ateist olan takım. Bunların böyle bir yapısı var. Cami vesaire bir şey dinlemediler. Bütün okulları yakanlar bunlar değil mi? Tek şeyleri bunların anında yakmaktır, yıkmaktır."

'YAVAŞ'LA İLGİLİ VERİLEN KARAR KENARA KONULACAK BİR ŞEY DEĞİL'

CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş hakkındaki sahte senet iddiasını da değerlendiren Erdoğan,  Yavaş'ın seçime böyle girebilse dahi seçimden sonra çok ciddi bir bedeli ödeyeceğini belirterek, Ankaralıları da bedel  ödeme durumuna düşüreceğini söyledi:

"Bu belgelerin ortaya çıkması, yargının Sayın Yavaş’la ilgili vermiş olduğu karar kenara konulacak bir şey değil. Bu seçime böyle girebilse dahi seçimden sonra bunlar milletin önüne gelecek, milletin önüne geldiği zaman burada çok ciddi bir bedeli kendisi ödeyeceği gibi Ankaralı hemşehrilimize de ödetme durumuna düşürür." (HABER MERKEZİ)

 

Öne Çıkanlar