Erdoğan'dan UEFA'ya: Sporcularımızın Mehmetçiğe selam durması en doğal hakları

Erdoğan'dan UEFA'ya: Sporcularımızın Mehmetçiğe selam durması en doğal hakları
UEFA'yı hedef alan Erdoğan, yurt dışında oynayan Türkiyeli futbolcuların maçlarda askeri harekatı destekleyen hareketleri nedeniyle linç kampanyasıyla karşı karşıya kaldıklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Macaristan'a düzenleyeceği resmi ziyaret öncesinde Ankara Esenboğa Havalimanı'nda basın toplantısı düzenledi. Erdoğan, bukez hedefinde UEFA vardı.

SPORCULARIN SAVAŞI DESTEKLEMESİNİ 'DOĞAL', UEFA'NIN KARŞI ÇIKMASINI 'SİYASET' OLARAK NİTELENDİRDİ

Erdoğan, Türkiyeli futbolcuların maçlarda askeri harekatı destekleyen militarist hareketler yapmasını 'doğal' ve 'tabi' hak olarak nitelendirirken UEFA'yı sporla siyaset, içiçe sokmakla suçladı:  

"Türkiye olarak UEFA'nın Milli Takımımıza ve kulüplerimize yönelik ayrımcı, haksız ve siyasi tavrını reddediyoruz. Siz siyasete veya siyasetle sporu iç içe getirdiğiniz takdirde affedilir yanı olamaz. Ülkemizi yurt dışında temsil eden sporcular, Barış Pınarı Harekatı'ndan beri sistematik bir linç kampanyasıyla karşı karşıyadır. Türkiye olarak UEFA'nın Milli Takımımıza ve kulüplerimize yönelik ayrımcı, haksız ve siyasi tavrını reddediyoruz. Sporcularımız sistematik saldırı altında. Siz siyasete veya siyasetle sporu iç içe getirdiğiniz takdirde affedeilir yanı olamaz. Bizim sporcularımızın kalkıp da Mehmetçiğe selam durması belli bir başarıdan sonra onun en doğal en tabi hakkıdır. Bunu Macron'un bir sporcusu yaptığı zaman onunla ilgili herhangi bir şey yapmıyorsunuz. Ama olay Türkiye olunca hava değişiyor. Bu da tabii, UEFA'nın bir an önce bu yanlıştan dönmesini gerektiriyor."

Öne Çıkanlar