Erdoğan HDP'yi hedef aldı: 14 kişinin dokunulmazlıklarının kaldırılması için adım atıldı

Erdoğan HDP'yi hedef aldı: 14 kişinin dokunulmazlıklarının kaldırılması için adım atıldı
HDP milletvekili Semra Güzel'in eski bir fotoğrafıyla ilgili açıklama yapan Erdoğan, 'Onunla beraber 14 kişi var. Süratle dokunulmazlıklarının kaldırılması için adım atıldı' dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Aydın Adnan Menderes Müzesi’nde "Darbeler ve Demokrasi Söyleşisi"nde açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "27 Mayıs, ülkemizi bitip tükenmek bilmeyen darbeler, cuntalar, vesayet rezilliğinin içine sokan habis hastalığın ilk atağıdır. Alçak oyunları bozacak güçteyiz." dedi. HDP milletvekili Semra Güzel'in eski bir fotoğrafıyla ilgili açıklama yapan Erdoğan, "Onunla beraber 14 kişi var. Süratle dokunulmazlıklarının kaldırılması için adım atıldı." ifadelerini kullandı.

'CHP FAŞİZMİN KIYILARINDA DOLAŞAN BİR PARTİDİR'

CHP ve HDP'yi hedef alan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

"Bu zorlukların bir kısmı, haksız bir şekilde tek parti faşizmi elinde milletin değerlerine yönelik düşmanlığı kurumsallaştırmanın bahanesi yapılmıştır. Bilhassa Gazi Mustafa Kemal sonrası dönemde CHP, sadece zihniyet olarak değil fiilen de faşizmin kıyılarında dolaşan bir parti haline gelmiştir. 2. Dünya Savaşı'nın ardından kurulan yeni dünya düzeninin akışı içinde geçilen çok partili siyasi hayat, devrin CHP kadrolarının, beklemedikleri bir şekilde milletin demokrasi ve kalkınma taleplerinin patladığı bir volkana dönüşmüştür. Çok partili siyasi hayat devrin CHP kadrolarının beklemedikleri şekilde milletin, demokrasi ve kalkınma taleplerinin patladığı bir volkana dönüşmüştür. 27 Mayıs'ta ülkemizi bitip tükenmek bilmeyen; darbeler, vesayet rezilliğini içine sokan habis hastalığının ilk atağıdır.  Menderes'e yeteri kadar sahip çıkamamış olmanın mahçubiyetinin de pek çok kesimin yüreğini burktuğunu biliyoruz. AK Parti İl Meclis Danışma Toplantımızda örneklerini verdiğim gibi dün Menderes ve arkadaşlarına hangi ithamları yapıyorlarsa bugün farklı ifadelerle aynı iftiraları bize yöneltiyorlar. Demokrasiden nasibini almamış olanların bu şarlatanlıklarını milletimizin takdirine bırakıyoruz. 1971 muhtırası ve devamındaki kargaşa yılları... Üzerimize salınan terör örgütleri aklımıza geliyor. Allah'ın yardımı ve milletimizin desteğiyle son 20 yılda ülkemize kazandırdığımız güçlü altyapı sayesinde bu alçak oyunları bozacak güce, imkana, kararlığa sahip olduğumuz bir döneme girdik. Ülkemizi 2023 hedeflerine kavuşturan dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına soktuğumuzda en çok da rahmetli Adnan Menderes ve arkadaşlarının ruhlarının huzuruna ereceğine doğrusu ben inanıyorum. 

ENERJİ MESAJI

10 yıllık başbakanlık dönemini yol ve dava arkadaşlarıyla beraber çok çileli geçiyor. 10 yılın içerisine Türkiye Cumhuriyeti tarihinde öyle her babayiğidin sığdıramadığı eserleri sığdırmışlardır. Onlar bizim için izdir. Bizler de o izleri takip ederek tarımda, ekonomide, ulaşımda atmamız gereken adımları atıyoruz. İnşallah tarımla beraber Karadeniz'den petrolümüzü de çıkardığımızdan andan itibaren durum çok farklı olacak.

HDP'Lİ VEKİLİN FOTOĞRAFI

Adımlarımızı attık. Geçenlerde konuşmamda da söyledim. Biz bu parlamentoda bunları görmek istemiyoruz dedik. Hemen müracaatımızı yaptık. Onunla beraber 14 kişi var. Süratle dokunulmazlıklarının kaldırılması için adım atıldı. Onun diğerlerinden dosyasını ayırıp, bir an önce adım atılsın diye Meclis Başkanı ile konuştum. Diğerlerinin de dokunulmazlıklarının kaldırılması için süreci başlatalım dedim. Meclis başkanımızın da düşüncesi bu şekilde. Daha sonra yargı süreci başlayacak. Bunun da takipçisi olacağız."

HDP'nin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) 56 saldalyesi bulunuyor. Partilere göre Meclis'teki sandalye dağılımı şöyle: 

Öne Çıkanlar