Erdoğan: Amerika’nın ve İngiltere’nin halini görüyorsunuz değil mi?

Erdoğan: Amerika’nın ve İngiltere’nin halini görüyorsunuz değil mi?
2023 çağrısında bulunan Erdoğan, 'Amerika’nın İngiltere’nin halini görüyorsunuz değil mi? Benzin yok benzin. Aynı şekilde Almanya’da Fransa’da kuyruklar. Yiyeceklerini bulamıyorlar' dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adana'da toplu açılış töreninde konuştu. Erdoğan, "Bir hükümet olarak bu başarıdaki katkılarından dolayı işçilerimize olan teşekkürümüzü kamu-toplu iş sözleşmesindeki yüksek zam oranlarıyla ifade ettik. Özel sektörümüzün de işçilerimizin haklarını verme konusunda aynı hassasiyeti göstereceğine inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, sözlerinin devamında, "İhracatımız her ay rekorlar kırarak artıyor. Fabrikalarımız harıl harıl çalışıyor. İstihdamda salgın öncesi dönemin dahi üstüne çıktık. Böylece ülkemiz 2020’de yüzde 1,8 büyürken bu yılın ilk çeyreğinde 7,2, ikinci çeyrekte ise 21,7 büyüme oranlarıyla yükseliş trendini sürdürdü. Hiç şüphesiz bu başarının ardındaki asıl kahramanlar yatırımcısı ve işçisiyle özel sektörümüzdür.

‘AMERİKA’NIN İNGİLTERE’NİN HALİNİ GÖRÜYORSUNUZ DEĞİL Mİ?’

Küresel düzeyde enerji mal hizmet fiyatları fahiş oranlarda arttığı halde biz bunları kendi hizmetlerimize üçte biri, beşte biri oranında ancak yansıtarak vatandaşlarımızı koruyoruz. Amerika’nın İngiltere’nin halini görüyorsunuz değil mi? Benzin yok benzin. Aynı şekilde Almanya’da Fransa’da kuyruklar. Yiyeceklerini bulamıyorlar. Elhamdülillah ülkemizde böyle bir şey yok. Biz Adanalı gibi delikanlı, adanalı gibi harbi, adanalı gibi çalışkan adanalı gibi dik duruşlu bir şekilde yolumuza devam ediyoruz.

Öne Çıkanlar