Erdoğan'ın avukatı istedi, hakim yerine getirdi: Kılıçdaroğlu'na 'dikkatli konuş' uyarısı

Erdoğan'ın avukatı istedi, hakim yerine getirdi: Kılıçdaroğlu'na 'dikkatli konuş' uyarısı
1 milyonluk tazminat davasında Kılıçdaroğlu'nun bundan böyle Erdoğan'la ilgili dikkatli konuşması için uyarılmasına hükmedildi. Kılıçdaroğlu'nun avukatı, 'Yargı tarihine kara leke' dedi.

Ankara 16. Asliye Hukuk Mahkemesi, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın açtığı 1 milyon TL tazminat istemli davada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu, Erdoğan aleyhindeki açıklamaları ile ilgili olarak "Bundan sonraki süreçte daha dikkatli olması yönünde ihtiyati tedbiren uyarılmasına" verdi.

Kemal Göktaş'ın Kısadalga’da yer alan haberine göre karara sert tepki gösteren Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik "Bu karar, Türk yargı tarihine kara bir leke olarak geçti. Hakim hakkında hem disiplin soruşturması açılmasını hem de ceza davası açılmasını istedik" dedi.

1 MİLYON LİRALIK MANEVİ TAZMİNAT DAVASI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP lideri Kılıçdaroğlu'na TBMM Grup Toplantısı'ndaki konuşması ve sosyal medya hesabındaki paylaşımlarında kişilik haklarını ihlal ettiği gerekçesiyle 1 milyon liralık manevi tazminat davası açtı. Erdoğan'ın avukatı Hüseyin Aydın, yaptığı yazılı açıklamada, Kılıçdaroğlu'nun 22 Mart'ta TBMM Grup Toplantısı'ndaki konuşması ve sosyal medya hesabındaki paylaşımları nedeniyle Erdoğan'ın kişilik haklarına saldırıda bulunduğunu ileri sürdü.

Aydın, 1 milyon liralık manevi tazminat talep ettikleri Kılıçdaroğlu hakkında "ihtiyati tedbir"e de başvurduklarını, Erdoğan'ın kişilik haklarına yönelen saldırının önlenmesi ve kişilik haklarının korunması amacıyla davalının söz konusu ifadeleri kullanmasının tedbiren durdurulmasını istediklerini bildirdi.

KILIÇDAROĞLU’NA 'AÇIKLAMALARINDA DAHA DİKKATLİ OL' UYARISI

Aydın, "Ankara 16. Asliye Hukuk Mahkemesi, 1 Nisan tarihli ara kararı ile ihtiyati tedbir talebimizin kabulüne karar vererek TMK 24. ve 25. maddeler kapsamında kullandığı ifadeler nedeniyle Kemal Kılıçdaroğlu'nun bundan sonraki süreçte daha dikkatli olması yönünde ihtiyati tedbiren uyarılmasına karar vermiştir" ifadesini kullandı.

'YARGI TARİHİNE KARA BİR LEKE'

Mahkeme hakiminin verdiği bu kararı Kısa Dalga’ya değerlendiren Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik şunları söyledi:

"Bu karar Türk yargı tarihine kara bir leke olarak geçti. Asla uygulanmayacak bir tedbir kararı verildi, bu tam bir skandaldır. Ayrıca hakim, dava sonunda vereceği esas hüküm yerine geçecek, esas hüküm kurarcasına bir karar da veremez. Buradaki aslında esas hakkında bir tedbir kararı kurmuş oluyor."

"MECLİS’İN YETKİSİNİ GASP ETTİ"

Daha önce hiç bir şekilde böyle bir tedbir kararının verilmediğine de dikkat çeken Çelik, "Bu hakim net bir şekilde suç işledi. Normalde bir milletvekilinin Meclis’te yaptığı konuşma ve dışarda tekrar ettiği görüşler nedeniyle soruşturma yapılamaz. Hiçbir yaptırıma tabi tutulamaz. Tek bir neden olabilir, o da başkanlar kurulunun talebi ve Meclis genel kurulunun alacağı kararla bu görüşleri tekrarlaması sınırlandırılabilir. Onun dışında başka bir karar verilemez. Bu yetki Anayasa’nın 83. maddesi gereğinde Meclis’e verilmiştir. Bu hakim meclisin yetkisini gasp etmiş oldu aynı zamanda. Dolayısıyla tamamen siyasi saiklerle verilen bir karar. Uygulanma olasılığı olmaz çünkü Genel Başkan bu görüşleri dile getirmeye devam edecektir" dedi.

'HAKİM AÇIK SUÇ İŞLEDİ'

Celal Çelik, bu kararı veren hakim hakkında yasal süreci başlattığını da belirterek "Bu hakim hakkında hem ceza hukuku hem de disiplin açısından işlem yapılmasını istedim. Açık bir suç işledi" dedi.

Çelik "Düşünün ki böyle bir şeyi biz talep ettik ve mahkeme de AKP Genel Başkanı da olan Cumhurbaşkanı hakkında böyle bir kara verdi. O zaman bu hakim ihraç edilir ve hakkında hemen ceza davası açılırdı. Bu çifte standart Türk yargısının ne hale geldiğini ortaya koyuyor" dedi

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar