Erdoğan'ın gelir artışı hesabına Uğur Gürses'ten tepki: Böyle ölçülmez

Erdoğan'ın gelir artışı hesabına Uğur Gürses'ten tepki: Böyle ölçülmez
Erdoğan'ın milli gelirin TL olarak 11 kat, asgari ücretin 16 kata yakın arttığı açıklamasına yönelik Gürses, 'Enflasyonla şişen gelir/maaş böyle ölçülmez' eleştirisi getirdi.

ARTI GERÇEK - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün yaptığı bir açıklamada, milli gelirin Türk Lirası olarak 11 kat, asgari ücretin de 16 kata yakın arttığını söylemesi dikkat çekti. 

Erdoğan, konuşmasında, "Ülkemizin potansiyeline, milletimizin çalışkanlığına güvenerek çıkayı sürekli daha yükseğe çıkarıyoruz. Türkiye'nin istihdam sayısını 9,5 milyon artırırken, çalışanların gelir seviyesini katbekat yükselttik. Milli gelirimiz TL olarak yaklaşık 11 kat yükselirken, asgari ücretin 16 kata yakın artması bunun en somut örneklerinden biri" dedi.

Ancak, Erdoğan'ın bu açıklamasına ekonomist Uğur Gürses'ten itiraz geldi. Gürses, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şunları kaydetti:

"Enflasyonla şişen gelir/maaş böyle ölçülmez. Doğrusu: 18 yılda kişi başı milli gelir 1.8 kat, asgari ücret 2.06 kat arttı (2020 verileriyle). Merkel de 15 yılda 1.4 kat büyüttü. CB: "19 yılda milli gelirimiz TL olarak yaklaşık 11 kat yükselirken, asgari ücret 16 kata yakın arttı."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar