Erdoğan'ın korumalarının darp ettiği avukatın ev hapsi kaldırıldı

Erdoğan'ın korumalarının darp ettiği avukatın ev hapsi kaldırıldı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın korumaları tarafından darp edilen avukat Sertuğ Sürenoğlu hakkındaki ev hapsi kararı, delillerin toplandığı gerekçesiyle kaldırıldı.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 13 Nisan akşamı nikah şahitliği yaptığı Demirören - Kalyoncu ailelerinin düğünü sırasında Çırağan Caddesi’nin trafiğe kapatılmasına tepki gösteren avukat Sertuğ Sürenoğlu, korumalar tarafından darp edilmişti.

Bir gece gözaltında kaldıktan sonra korumalar tarafından tutulan tutanakla, 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçlaması ve tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen  Sürenoğlu, ev hapsine alınmıştı.

SAVCILIK EV HAPSİNİN KALDIRILMASINA KARAR VERDİ

Sözcü'den Ümit Türk'ün haberine göre, Sertuğ Sürenoğlu’nun avukatı Onur Eyüpoğlu’nun hukuk mücadelesi sonucu; İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, ortaya çıkan görüntüleri de dikkate alarak Sürenoğlu hakkında uygulanan ev hapsi kararının kaldırılmasına karar verdi.

Gerekçede, uygulanan adli kontrolün süresi ve kapsamı, Sürenoğlu’nun avukatının verdiği dilekçe, video çözümüne ilişkin uzman raporu, dosyaya sunulan bilirkişi raporu ile tüm delillerin toplanmış olması gösterildi.


 

(HABER MERKEZİ) 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar