Erdoğan'ın kendisine 'hain' dedirttiği çocuğu Kılıçdaroğlu savundu

Erdoğan'ın kendisine 'hain' dedirttiği çocuğu Kılıçdaroğlu savundu
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Trabzon'da mikrofon verdiği çocuk 'Bay Kemal kim? O hain hain' ifadelerini kullandı. Kılıçdaroğlu, 'O daha küçük, kötü söz söylemeyin' dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Trabzon'da katıldığı açılış töreninde yaptığı konuşmanın ardından kürsüye 10 yaşlarındaki bir çocuğu çıkardı.

Oyuncak hediye edilen çocuk kürsüde mikrofonu istedi ve "Bay Kemal" dediği CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu için "Hain" ifadesini kullandı. Erdoğan'a oy verilmesini isteyen çocuk "Cumhurbaşkanı amcam, en iyi adam" dedi.

Erdoğan ve beraberindekiler çocuğun konuşmasını gülümseyerek izledi. Erdoğan daha sonra çocukla sohbet etti. Erdoğan'ın "Sen şimdi Trabzon'da oynuyor musun?" diye sorduğu çocuk, Erdoğan'a Trabzonspor altyapısında forma giydiğini ve defansta oynadığını söyledi.

KILIÇDAROĞLU: LÜTFEN KÜÇÜK ÇOCUĞUMUZLA İLGİLİ KÖTÜ SÖZ SÖYLEMEYİN

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter'dan yaptığı açıklamada, çocuk için kötü ifadeler kullanılmamasını rica etti:

"Lütfen küçük çocuğumuzla ilgili haberi paylaşmayın, kötü söz söylemeyin. O daha çok küçük. Ayrıca tüm örgütlerimizden istirhamımdır, duygularımıza yenilmeden, çocuk pedagojisi ne diyorsa ona uyun!"

İMAMOĞLU: DEVLETİ YÖNETENLER MASUM BİR ÇOCUĞA SÖYLETİLMİŞ 'HAİN' İFADESİNE GÜLÜYOR

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da memleketi Trabzon'da gerçekleşen olayı kınadı. "Devleti yönetenler, masum bir çocuğa söyletilmiş 'hain' ifadesine gülüyor" diyen İmamoğlu'nun paylaşımı şöyle:

"Siyasette etik ve ahlak ne yazık ki iyice terk edildi. Devleti yönetenler, masum bir çocuğa söyletilmiş 'hain' ifadesine gülüyor. Trabzon’un iyi kalpli tüm insanları bu kötü duygulardan uzak duracaktır. Bir Trabzonlu olarak memleketimde bu şovun yapılmasını kınıyorum."

'ÇOCUKLARI KİRLİ SİYASETİNİZE ALET ETMEYİN'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Twitter'dan yaptığı açıklamada Erdoğan'ı kınadı: "Çocukları kirli siyasetinize alet etmeyin, onları bölmeyin, Türkiye’nin evlatlarını artık rahat bırakın. Kınıyoruz!"

CHP'li Sezgin Tanrıkulu, yaşanan olaya şöyle tepki gösterdi: "Kindarlığı ve nefret söylemini çocuklara aşılayan, kürsüye çıkartıp ‘Bay Kemal hain, hain’ söyleten zihniyetinize de siyasetinize de lanet olsun.

CHP'li Ali Mahir Başarır ise "Bir çocuğa mikrofon vererek kendi kullandığı "Bay Kemal" diye başlayan nefret söylemlerini dile getirmesini gülücüklerle karşılamak en hafif tabiri ile acizliktir! Bu siyaset değil! Siyaset hiç bu kadar dip seviyede olmamıştı! Erdoğan bunu da başardı" ifadesini kullandı. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar